• home
 • video
 • pas verschenen

  Geëmotioneerde Martinez: "Ik hoop dat België heel trots is"

  Roberto Martinez is dolblij na het laatste fluitsignaal.

  Roberto Martinez is dolblij na het laatste fluitsignaal.

  Roberto Martinez heeft de Rode Duivels naar de halve finales van het WK geloodst na een geweldige prestatie tegen Brazilië. "De spelers hebben het plan tot in de perfectie uitgevoerd", aldus een dolgelukkige bondscoach.

  Roberto Martinez had tranen in zijn ogen na het laatste fluitsignaal. "Ze hebben het gedaan", glunderde de bondscoach. "Het was ongelooflijk zwaar en je weet dat Brazilië nooit zal opgeven."

   

  "De spelers waren ongelooflijk sterk. We moesten lef tonen op tactisch vlak en een tikkeltje arrogant zijn. Ze hebben het tactische plan tot in de perfectie uitgevoerd. Ik ben ontzettend trots en ik hoop ook dat België heel trots is. Deze generatie heeft veel talent, maar ze beschikt ook over de juiste mentaliteit. Ik hoop dat iedereen dat vanavond gezien heeft."

   

  "Het tactische plannetje? Je mag vooral niet te veel respect tonen voor Brazilië. Je weet dat zij altijd een antwoord zullen vinden. We wilden altijd gevaarlijk zijn en dat zorgde voor problemen bij hen. Op tactisch vlak was Kevin De Bruyne vanavond echt subliem in zijn rol. Het was een plezier om te zien."

   

  "We hebben Brazilië geklopt op het WK. Dat is een geweldige herinnering, eentje om te koesteren. We gaan even genieten van dit moment, maar niet te lang, want we hebben energie nodig voor de volgende match. We willen opnieuw zo goed mogelijk zijn in de halve finales."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Favorietenrol? Daar genieten we van"

  Roberto Martinez benadrukte verschillende keren de wedstrijdmentaliteit van zijn spelers. "We zijn gegroeid in het toernooi en de ploeg was klaar voor deze match. De spelers geloofden dat ze Brazilië konden verslaan. Deze groep wilde écht naar de halve finales."

   

  "Dat we nu gezien worden als favoriet? Daar moeten we van genieten. Het was een fantastische avond en iedereen moet heel trots. We gaan hier even van genieten en dan recupereren voor de volgende wedstrijd. Frankrijk is een uitzonderlijke ploeg, maar wij voelen dat we het land opnieuw trots kunnen maken."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De Bruyne: "Nog twee te gaan"

  • Kevin De Bruyne: "Dit was een grote test voor ons, want Brazilië is aanvallend heel sterk. Onze 1e helft was perfect, maar na de rust hebben zij gewisseld waardoor het moeilijker werd voor ons. Toch hebben we dan nog kansen kunnen creëren. We hebben gedaan wat we moeten doen om te winnen. Nog twee te gaan."
  • Thibaut Courtois: "Een ongelooflijke avond. We hebben met lef gespeeld. Ons plannetje heeft goed gewerkt. Op de tegenaanval waren we dodelijk. Na de rust kwam Brazilië heel sterk opzetten. Ik heb een paar goeie ballen gepakt. Ik zat in de zone. De Brazilianen dachten dat ze het WK al gewonnen hadden. Bij ons sprak iedereen over de moeilijke weg, maar er is maar één weg en die leidt naar de finale."
  • Eden Hazard: "Er heerst wel een beetje euforie, want we hebben iets groots neergezet. We mogen trots zijn. Dit moeten we koesteren, maar het is nog niet gedaan. Ons doel is niet de halve finales, maar de finale winnen. Vanavond hebben we de kracht van onze groep getoond. We gaan dit vieren, maar met mate. Frankrijk? In de groepsfase waren ze niet indrukwekkend, maar in hun laatste twee wedstrijden speelden ze heel sterk. Het wordt een geweldige wedstrijd."
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.