• home
 • video
 • pas verschenen

  3 redenen waarom België Brazilië zal verslaan volgens databureau

  Chadli

  Het doelpunt van Chadli werd mee voorbereid door databureau SciSports.

  Als de Rode Duivels straks Brazilië over de knie leggen dan zullen ze ook in Nederland juichen. Roberto Martinez en zijn staf maken immers gebruik van de analyses en statistieken van het Nederlandse databureau SciSports.

  Toen België diep in de extra tijd de 3-2 maakte tegen Japan gingen ze niet alleen in ons land uit de bol. Ook in Enschede werd de goal van Chadli uitbundig gevierd. "Die winnende goal hadden we vooraf veelvuldig geanalyseerd", zegt Giels Brouwer, de oprichter van het databureau SciSports waar de Duivels intensief mee samenwerken.

   

  "Hoe staat Japan opgesteld bij een corner? Hoe kan België van daaruit het beste omschakelen? Dat hebben we allemaal in kaart gebracht voor Martinez. Als dat dan lukt in de laatste minuut is dat voor ons een heel mooie bevestiging."

   

  Ook voor de match van Brazilië stuurden ze bij SciSports een rapportje door naar Rusland. "We houden de Brazilianen al het hele toernooi extra in de gaten. Zo zagen we dat hun spel wezenlijk verschilt met Filipe Luis of Marcelo als linksback. Er is ook een heel opvallend verschil tussen hun corners vanaf rechts en links. Maar meer kan ik daar niet over zeggen."