• home
 • video
 • pas verschenen

  Analisten in Villa Sporza: "Fagner is zwakke schakel bij Brazilië"

  Marc Degryse en Igor De Camargo

  Marc Degryse en Igor De Camargo

  De analisten in Villa Sporza hebben de tegenstander van de Rode Duivels onder de loep genomen.  Geert De Vlieger is onder de indruk van de stabiliteit van Brazilië. Marc Degryse ziet ook mogelijkheden.

  "Stabiliteit bij Brazilië is heel straf"

  Brazilië kreeg op dit WK nog maar één doelpunt binnen en maakt indruk met zijn defensieve organisatie.

   

  "Ik denk dat dat een beetje te maken heeft met het laatste WK, waar ze met de billen bloot gingen tegen Duitsland. Die 7-1 heeft er zwaar ingehakt", zegt Geert De Vlieger. "Als je ziet hoe stabiel ze nu geworden zijn, is dat toch wel heel straf."

   

  Thiago Silva en Miranda geven niks weg, zo lijkt het. "En dan heb je nog Casemiro daarvoor, al is die geschorst tegen België. Fernandinho is ook goed, maar Casemiro is verdedigend sterker. Want dat betreft is Brazilië iets verzwakt", vindt Marc Degryse.

   

  Hoe voetbalt Brazilië? "Ze proberen het tempo uit de match te halen", gaat Degryse voort. "Ze lokken de tegenstander uit zijn tent en dan versnellen ze. De opbouw gebeurt rustig en ze zorgen ervoor dat iedereen nog goed in positie staat bij balverlies. Ze zetten de deuren niet open."

   

  De Vlieger beaamt: "De tegenstander komt eigenlijk nooit zover dat ze gevaarlijk kunnen worden. Vooral dat is heel frappant. Het is fenomenaal hoe weinig ze weggeven op dit toernooi."

  "Fagner is de zwakke schakel"

  Volgens Marc Degryse is rechtsachter Fagner de zwakke schakel bij de Brazilianen. "Daar liggen mogelijkheden voor ons", klinkt het. "Tegen Mexico gaf hij vaak veel te veel ruimte weg en liet hij zich veel te makkelijk passeren. Alleen strafte Mexico dat zwakke verdedigen niet af."

   

  "Als hij zulke momenten ook heeft tegen Hazard of tegen iemand anders van ons, dan heeft hij een probleem. Die jongen speelt in de Braziliaanse competitie en is niet van het niveau van die andere tien. Tegen Mexico was hij echt kwetsbaar. Hij is ook klein, wel een kop kleiner dan Lukaku."