• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mijn Nederlandse familie feliciteert me altijd met de Rode Duivels"

  Aster Nzeyimana en Otto-Jan Ham

  Aster Nzeyimana heeft Otto-Jan Ham te gast in onze webstudio.

  Otto-Jan Ham is naast televisiepresentator ook voetbalfan. "België wint van Brazilië, maar de Wereldbeker gaat wel naar Uruguay", voorspelt hij.

  "Uruguay is het Duitsland van Zuid-Amerika"

  Otto-Jan Ham woont al jaar en dag in België, maar zijn roots liggen net over de grens. "Als Nederlander weet ik wat het is om ver te geraken op een toernooi", vertelt de presentator van De ideale wereld in onze webstudio.

   

  "Wat je nodig hebt, is grinta en een portie geluk. Zo'n wereldelftal hadden we niet in Zuid-Afrika en in Brazilië. En toch hebben we het daar ver geschopt."

   

  "Jullie zitten dus op schema, maar Uruguay is wel het Duitsland van Zuid-Amerika. België wint van Brazilië, de Wereldbeker gaat naar Uruguay", voorspelt Otto-Jan Ham.

  Suarez en Cavani

  Suarez en Cavani vormen een dodelijk duo bij Uruguay.

  "In wat voor een bubbel leeft Neymar?"

  Uruguay kan Otto-Jan Ham wel bekoren, Neymar junior niet. "Hij maakt het voetbal echt kapot", vindt hij.

   

  "In wat voor een bubbel leeft hij? Al die schwalbes, ik vind hem echt een antivoetballer. Kijkt hij nooit naar zichelf op tv? Neen, geef me dan maar de materiaalman van Kroatië of zo."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Afgunst tegenover Nederland is waanzin"

  U kon Otto-Jan Ham ook vragen stellen via Facebook. Bert Degrauwe: "Supporteren Nederlanders voor België? Wij doen dat niet."

   

  Otto-Jan Ham: "Dat is waar, Bert. Mijn familie in Nederland feliciteert me altijd met de prestaties van België. Leuk, ookal heb ik zelf niet meegespeeld."

   

  "Ik voel niet zo heel veel bij de Rode Duivels, maar ik geniet wel van de massahysterie. Op dat vlak blijf ik een Nederlander, heerlijk."

   

  "Omgekeerd vind ik de afgunst tegenover Oranje echt waanzin. Dat maakt van Nederlanders natuurlijk wel grote mensen", antwoordt hij fijntjes.

  "Voetbal kijken met de Stones"

  Otto-Jan Ham kondigt dit weekend op Rock Werchter de bands aan. "Zo heb ik een keer met Vincent Kompany, Noel Gallagher en Flea van de Red Hot Chili Peppers naar de EK-finale gekeken. Een slecht gezelschap was dat niet", vertelt hij.

   

  "Ik heb ook een keer met The Rolling Stones een match van Costa Rica gevolgd. Ik zag gitarist Ron Wood denken: "Wie is die gek naast mij?" Snap ik. Als het spannend is, kan ik geen moment stilzitten."

   

  Vrijdag zal Otto-Jan Ham moeten kiezen tussen Brazilië - België of livemuziek op Rock Werchter. "Dan ga ik toch vooral voetbal", geeft hij toe.