• home
 • video
 • pas verschenen

  Scheidsrechter van Champions League-finale fluit Brazilië-België

  Milorad Mazic.

  Milorad Mazic, hier op het WK tijdens Senegal-Colombia.

  De Rode Duivels kennen "de opvolger van Peter Prendergast", de Jamaicaanse scheidsrechter die op het WK van 2002 Brazilië-België kreeg toegewezen. Deze ontmoeting tussen Brazilië en België wordt geleid door de 45-jarige Serviër Milorad Mazic.

  Milorad Mazic is geen onbekende voor de Rode Duivels. De Serviër floot in 2011 een EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Kazachstan en zag op het vorige EK vanop de eerste rij hoe België Hongarije in de pan hakte. Op dit WK was Mazic al de baas in Senegal-Colombia en Zuid-Korea-Mexico.

   

  Mazic heeft de voorbije jaren al enkele mooie affiches voor zijn rekening mogen nemen. Hij leidde de finale van de Confederations Cup (Duitsland klopte Chili met 1-0) en in mei floot hij de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool (3-1).

   

  De overige kwartfinales werden gegeven aan Nestor Pitana (Uruguay-Frankrijk), Björn Kuipers (Zweden-Engeland) en Sandro Ricci (Rusland-Kroatië).