• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank de Boer in Villa Sporza: "Heb truitje van Degryse weggegeven"

  Frank de Boer

  Frank de Boer was jarenlang Nederlands international en later coach van Ajax.

  Frank de Boer schoof woensdagavond aan bij de tafel van Villa Sporza. Hij sprak onder meer over de parallellen tussen het huidige België en Oranje in 1998, de evolutie van zijn ex-poulains Vertonghen en Alderweireld en over de kansen van België tegen Brazilië.

  België zoals Oranje in 1998

  Het was woensdag exact 20 jaar geleden dat Frank de Boer zijn legendarische assist gaf voor de nog legendarische goal van Dennis Bergkamp tegen Argentinië. Nederland strandde op dat WK in de halve finales tegen Brazilië, na strafschoppen.

   

  De Boer: "Het doet me wat aan het huidige België denken. We hadden enorm veel kwaliteit in de kern, niet alleen de 11 basisspelers maar ook de vervangers. We hadden te weinig het besef dat we wereldkampioen konden worden. Anders hadden we die penaltyserie misschien wel gewonnen."

  "Enkel bij zege tegen Brazilië is toernooi België geslaagd"

  De Boer noemt Brazilië de favoriet, maar hij ziet toch ook kansen voor België. "De Brazilianen willen ook aanvallen en dus zal er ruimte zijn. De Belgen zijn enorm sterk in de omschakeling, eigenlijk on-Belgisch."

   

  "België heeft veel wapens: de snelheid, het scorende vermogen én het heeft een plan-B met Fellaini. Als het deze match niet wint, kun je niet over een geslaagd toernooi spreken, maar als het wel lukt, heb je toch iets neergezet."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Stuurde Vertonghen nog sms na zijn foutje tegen Japan"

  Wat weinig mensen weten: Frank de Boer heeft ook een hand in de huidige successen van de Belgische ploeg. Met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld leidde hij onze 2 centrale verdedigers op.

   

  "Ik ben altijd streng geweest voor Jan. Nu nog. Na de match tegen Japan heb ik een sms gestuurd over zijn foutje. Vroeger spraken ze over een De Boertje, omdat ik altijd een klein foutje maakte in het begin van mijn carrière, maar bij mij thuis noemen we dat een Vertonghen. Terwijl hij dat helemaal niet nodig heeft. Maar dat komt door zijn persoonlijkheid."

   

  "Van de evolutie van Toby ben ik het meest verbaasd. Hij heeft een echte metamorfose ondergaan, zijn karakter is enorm veranderd. Hij is nu meer een persoonlijkheid."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Heb truitje van Degryse weggegeven"

  Frank de Boer en Marc Degryse speelden jarenlang voor respectievelijk Ajax en PSV, maar ook op het WK van 1994 kwamen ze elkaar tegen. België won toen in de groepsfase van Nederland met 1-0.

   

  "Ja, maar aan die goal van Albert kon ik toch niets doen", zegt De Boer wanneer hij de beelden ziet waar hij onder de bal kopt. "Iemand had bij die andere (Albert) moeten staan."

   

  De Boer en Degryse hielden aan die match wel een souvenir over: ze wisselden van truitje. "Ik heb mijn truitje verkocht voor het goede doel", bekent Degryse. "Ik ook", lacht De Boer. "Ik had 3 dozen vol truitjes en daar zat dat van jou ook tussen. Maar ik deed daar niets mee. Dus heb ik die aan mijn kinderen gegeven."

   

  Op het einde van de uitzending van Villa Sporza kreeg De Boer als aandenken... een Belgisch truitje.