• home
 • video
 • pas verschenen

  Hirscher bergt skilatten voorlopig niet op

  Hirscher won in maart voor de zevende keer de wereldbeker.

  Hirscher won in maart voor de zevende keer de wereldbeker.

  Marcel Hirscher is dan toch niet van plan een punt te zetten achter z'n skicarrière.  "Het wordt een seizoen met Marcel" heeft hij tijdens een persconferentie gezegd. Hirscher won in zijn carriëre al 7 keer de algemene wereldbeker. 

  De 29-jarige Oostenrijker, een topper in de slalom en reuzenslalom, besliste om vooralsnog geen afscheid te nemen van zijn skilatten. "Ik ben bezig geweest, heb veel nagedacht, zaken voorbereid. Het wordt een seizoen met Marcel. In welke vorm, dat weet ik nog niet", zei hij

   

  Op het einde van vorig seizoen had Hirscher twijfels over zijn toekomst. Hij overwoog een overstap naar de snelheidsdisciplines. Hij houdt het dus voorlopig bij de technische nummers.

   

  Marcel Hirscher beheerst al jaren het internationale circuit. Hij won 7 keer de algemene wereldbeker en behaalde tijdens de Winterspelen in Pyeongchang 2 gouden medailles in de reuzenslalom en in de combiné.  

   

  Op 28 oktober begint in het Oostenrijkse Sölden het nieuwe wereldbekerseizoen 2018-2019 met een reuzenslalom. Het WK volgt in februari 2019 in Zweden.