• home
 • video
 • pas verschenen

  Duivels gehuldigd op Brusselse Grote Markt als ze halve finale halen

  Mexico 1986

  Pfaff en co werden in 1986 als helden onthaald.

  Krijgen we binnenkort opnieuw taferelen zoals na Mexico '86, toen de Grote Markt van Brussel de Rode Duivels als helden ontving? Als de Belgen Brazilië verslaan, wacht hen een triomfantelijke intrede.

  De oudere voetbalfans zullen zich het zonder twijfel nog levendig herinneren: de beelden van de Rode Duivels  op het balkon van de Grote Markt van Brussel die door een mensenzee worden toegejuicht. De Belgen hadden in 1986 net de halve finales van het WK gehaald en dat zullen ze nu opnieuw moeten doen.

   

  Als de Duivels Brazilië wegzetten, is een ontvangst op de Grote Markt "een optie", aldus het kabinet van de Brusselse schepen van Sport Alain Courtois. Als ze de finale halen, is het een zekerheid.

   

  Vier jaar geleden waren er ook al plannen om de Belgen feestelijk te ontvangen als ze de kwartfinales zouden halen, maar toen ze eruit vlogen in de kwartfinales tegen Argentinië hebben ze feestelijk bedankt.

  Finale op groot scherm in Koning Boudewijnstadion

  De stad Brussel heeft alle grote schermen verboden tijdens het WK, uit vrees voor rellen. Voor de finale wil ze daar wel een uitzondering voor maken. "Er komt een scherm in het Koning Boudewijnstadion als de Duivels de finale halen."