• home
 • video
 • pas verschenen

  Rugbyteam Zimbabwe protesteert tegen slechte accommodatie en slaapt op straat

  De spelers van het Zimbabwaanse rugbyteam hebben uit protest tegen de slechte accommodatie in Tunesië op straat geslapen. Het team is in Tunesië voor de WK-kwalificatie, maar veel luxe ondervinden ze er blijkbaar dus niet.

  Op Twitter zijn heel wat foto's verschenen van het Zimbabwaanse rugbyteam dat op de straat (moet) slapen. Het team is momenteel actief in de WK-kwalificatie, zaterdag ontmoet het Tunesië. Of de spelers uitgerust zullen zijn, is nog maar de vraag.

   

  De accommodatie die het Zimbabwaanse rugbyteam voorgeschoteld kreeg, leek niet al te luxueus. Rugby Africa - de Afrikaanse rugbyconfederatie - wordt verantwoordelijk gehouden voor de onfortuinlijke situatie. Khaled Babbou, van de Tunesische Rugby Union, zei in een officiële verklaring dat er "geen intentie was om de tegenstanders te destabiliseren."

   

  Zaterdag speelt Tunesië tegen de Zimbabwanen in de laatste ronde van de Africa Rugby's Gold Cup, waarvan de winnaar zich automatisch plaatst voor het WK rugby van 2019 in Japan.

  Beelden van de situatie: