• home
 • video
 • pas verschenen

  Reis door Rusland voor Duivels: "Het nadeel kan straks een voordeel zijn"

  De Rode Duivels.

  De Rode Duivels mogen nog wat vlieguren maken.

  De Rode Duivels zijn in de "moeilijke tabelhelft" op dit WK terechtgekomen. Bijkomend gevolg: de Belgen krijgen als groepswinnaar een complexer reisschema voorgeschoteld. Zijn die extra vlieguren echt een item of moeten we niet te veel overdrijven?

  "Gebruik het logisch verstand"

  "Elke verplaatsing die je moet maken is een nadeel", zegt Bart Caubergh, ex-physical coach van Racing Genk, die nu Frank Vercauteren naar Saudi-Arabië volgt. "Reizen brengt vermoeidheid met zich mee en dat wil je net vermijden. Op een toernooi wil je optimale frisheid."

   

  "We kunnen er wel van uitgaan dat de Duivels in andere omstandigheden dan wij reizen. Die omstandigheden zullen ideaal zijn, maar van hoteldeur naar hoteldeur kruipt er toch veel tijd in. Dat brengt altijd ongemakken met zich mee en dat is niet ideaal voor een voetballer. Maar de spelers zijn daar ook wel mee vertrouwd bij hun clubs."

   

  "Of de beruchte matrassen ook zullen meereizen? Het komst steeds meer neer op dat ene procentje dat je kunt winnen om optimaal te herstellen. In een ideale wereld slaap je altijd op dezelfde matras en verander je jouw routine niet."

   

  "Logisch verstand gebruiken is het belangrijkst, zodat je niet om 3u 's ochtends pas in je bed ligt of 's ochtends erg vroeg moet opstaan", vat Caubergh samen. 

  "Na hun mogelijke halve finale is er een voordeel voor de Belgen"

  De Rode Duivels spelen maandag hun 1/8e finale tegen Japan in Rostov. Een eventuele kwartfinale tegen Brazilië of Mexico (vrijdag 6 juli) staat in Kazan op het menu. Als België ook die klip kan ronden, speelt het de eerste halve finale (10 juli) in Sint-Petersburg.

   

  "Na hun mogelijke halve finale hebben de Belgen een voordeel, want er zitten voor hen 4 dagen tussen de halve finale en de finale. En dan kunnen ze een thuiswedstrijd in Moskou voorbereiden. Het huidige nadeel kan richting de finale een voordeel zijn."

  Missie Moskou, deel 2: