• home
 • video
 • pas verschenen

  "Engeland bakte er niets van" en "Brazilië mag pampers bestellen"

  Cahill redt een bal van de lijn.

  Hoe werd de zege van België tegen Engeland bij de Sporza-analisten onthaald? Lees hier de reacties van Mulder, Courtois, Odoi en Sonck.

  "Ik ben gelukkig als het volk gelukkig is", lachte Jan Mulder. "Ik zag dat het enthousiasme bij de Belgen in het stadion enorm was. Na de rust was het spel ook beter. De Engelsen bakten er niets van."

   

  "Deze wedstrijd stelt minder voor dan de overwinningen tegen Panama en Tunesië. Dat zou Martinez ons ook even mogen zeggen. Engeland stelde niets voor, minder dan die andere twee. Dat mag hij mij ook vertellen."

   

  "We moesten wel gelukkig zijn met het doelpunt van Januzaj", vulde Imke Courtois aan. "Ook al betekent dat dat we eerste worden. Er heeft op dit WK nog geen enkele ploeg echt geïmponeerd. Ik vrees geen enkele ploeg."

   

  "We moeten blij zijn", vond Denis Odoi. "8 jaar geleden was het anders, dan zou je blij zijn dat je doorgaat. We hebben vertrouwen en kijken vooruit. Als we eventueel in de kwartfinales verliezen, dan is het zo."

   

  "Denk je dat Brazilië zo blij zal zijn als het tegen ons mag spelen", vroeg Wesley Sonck zich af. "Ze mogen een doosje pampers bestellen. Weet je waarom? Zij willen ook de bal en wij zijn de sterkste ploeg in de omschakeling, 100 procent zeker. Brazilië zal zijn huiswerk heel goed mogen maken."