• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Kane en Lukaku zijn heel verschillend, maar ook heel gelijk"

  Jan Vertonghen.

  Jan Vertonghen sprak vandaag met de pers.

  Jan Vertonghen staat met een gele kaart achter zijn naam en komt daardoor waarschijnlijk niet in actie tegen Engeland, het team van heel wat van zijn ploegmakkers bij Tottenham. "Ik ben hier niet speciaal om tegen hen te spelen. Maar het blijft een bijzondere wedstrijd."

  "Leuk dat de twee ploegen geen punten meer moeten pakken"

  België en Engeland zijn allebei al zeker van een plaats in de achtste finales. Donderdag maken ze in Kaliningrad uit wie groepswinnaar wordt. "Het wordt een bijzondere wedstrijd", blikt Jan Vertonghen vooruit.

   

  "Ik ken uiteraard heel veel jongens bij Engeland. Maar ik ben niet speciaal in Rusland om tegen die jongens te spelen. Ik speel al 6 jaar in Engeland. Er is al veel over deze wedstrijd gezegd en geschreven. Ik ben blij dat we allebei al gekwalificeerd zijn. Het is leuk dat de twee ploegen geen punten meer moeten pakken. Dat zou een lastige situatie geweest zijn."

   

  Hoort Vertonghen veel van zijn Tottenham-makkers tijdens het WK? "Meer dan tijdens andere grote toernooien. We hebben een super toffe groep bij Tottenham en ik heb al een paar spelers gehoord. Ook Son van Zuid-Korea. Hem heb ik een hart onder de riem gestoken."

  "Ik ken uiteraard heel veel jongens bij Engeland. Maar ik ben niet speciaal in Rusland om tegen die jongens te spelen.

  "Ik reis liefst zo weinig mogelijk en blijf graag op 1 plaats"

  De winnaar van groep G moet tijdens het vervolg van het toernooi meer reizen dan de nummer twee. Zijn de Rode Duivels daarmee bezig? "Ik reis liefst zo weinig mogelijk en blijf graag op 1 plaats. Dat was tijdens de voorbereiding in België ook een groot voordeel."

   

  "Eerlijk:  ik weet echt niet wat de invloed is van eerste of tweede worden in onze groep. Wel wat de tegenstanders betreft, niet wat het reizen betreft. Ik geloof er heilig in dat we vol voor de zege zullen gaan tegen Engeland. Wie ook in de ploeg staat, we gaan er alles aan doen om te winnen. Als speler wil je gewoon niet verliezen."

   

  "Senegal, Japan en Colombia zijn drie sterke ploegen. Ik wil altijd winnen en dat merk ik ook bij mijn collega's. Of ik zelf zal spelen? Dat is een beslissing van de trainer. Ik heb al gezien dat er dit toernooi gemakkelijk kaarten worden getrokken."

   

  "Ik heb geprobeerd om tegen Tunesië een kaart te pakken, maar ik heb het gevoel dat scheidsrechters ook wel ingelicht zijn en ik had ook niet echt een mogelijkheid om een overtreding te maken. "

  Ik geloof er heilig in dat we vol voor de zege zullen gaan tegen Engeland. Wie ook in de ploeg staat, we gaan er alles aan doen om te winnen.

  "Kane is een targetman, Lukaku is meer sluipschutter"

  Vertonghen is de ideale man om Harry Kane, zijn ploegmaat bij de Spurs, en Romelu Lukaku te vergelijken. Hoe verschillend zijn ze eigenlijk? "Ze zijn verschillend, maar ook heel gelijk. Het zijn allebei veruit de meest ambitieze gasten van de ploeg. Hun drang om beter te worden werkt heel aanstekelijk."

   

  "Kane is meer een targetman, Lukaku wacht meer op zijn kansen en is meer sluipschutter. Ze zijn allebei op hun manier heel indrukwekkend. Ze staan er als ze er moeten staan en ze horen bij de spitsen ter wereld."

  Vertonghen bij Ruben Van Gucht:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Bekijk de persconferentie met Jan Vertonghen

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.