Ga naar de inhoud

meest recent

      Topschutter op het WK? Niet Kane of Lukaku, maar owngoal

       ma 25 juni 2018 17:08
      Denis Tsjerisjev baalt na zijn ongelukkige owngoal.

      Het afgeweken doelpunt op het been van Denis Tsjerisjev is nu al de zesde owngoal op het WK. Opvallend, want topschutter Harry Kane vond nog maar vijf keer het net.

      Aziz Bouhaddouz van Marokko gaf op de tweede WK-dag het startschot voor het festival aan owngoals. Ondertussen zagen we in Rusland al zes keer een doelman die verschalkt werd door een ploegmaat.

       

      Op het WK in Brazilië vier jaar geleden vielen op het volledige toernooi maar 5 owngoals. Dat aantal is nu dus al gebroken in de groepsfase in Rusland. 6 owngoals is bovendien een evenaring van het record uit 1998.

       

      Harry Kane en Romelu Lukaku zullen hun best mogen doen om nog meer te scoren. In de laatste 10 WK's kon slechts één speler meer dan 6 keer scoren, het huidige aantal owngoals. Ronaldo scoorde in 2002 acht keer voor Brazilië.

      Tsjerisjev komt in select lijstje:

      Denis Tsjerisjev is de zesde speler die op een WK zowel een gewoon doelpunt als een owngoal scoort. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2010.

       

      • Manuel Rosas (Mex) in 1930
      • Ruud Krol (Ned) in 1974
      • Ernie Brandts (Ned) in 1978
      • Sinisa Mihajlovic (Ser) in 1998
      • Park Chu-Young (Kor) in 2010

      Bekijk hier nog eens de 6 owngoals:

      Aziz Bouhaddouz (Marokko)

      Aziz Behic (Australië)

      Oghenekaro Etebo (Nigeria)

      Thiago Cionek (Polen)

      Ahmed Fathi (Egypte)

      Denis Tjserisjev (Rusland)

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.