• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse coach: "Kans om spelers matchritme te laten opdoen tegen België"

  " "

  Southgate was toch nog kritisch: "Ons begin en de tegengoal op het einde waren niet goed."

  Opmerkelijk: Engeland maakte Panama met 6- 1 in, maar Engels bondscoach Gareth Southgate reageerde niet helemaal tevreden. "Ik heb niet echt van onze prestatie genoten." Met Peter Vandenbempt had hij het ook al over België: "Het is een kans om spelers matchritme te laten opdoen, maar je wil toch blijven winnen."

  Southgate gaf bij de BBC aan wat hem niet zinde tegen Panama: "Ons begin en de tegengoal op het einde vond ik niet goed, maar dan ben ik wel hyperkritisch. Daartussen was het toch vrij goed", knipoogde hij.

   

  "Ik vond ons in het begin van de wedstrijd wat angstig. Het was ook een moeilijke uitdaging tegen 6 man achteraan en 3 man in het middenveld, die goed druk zetten. Eenmaal we daar een antwoord op vonden, liep het 35 à 40 minuten vrij lekker. "

   

  "De tweede helft was helemaal anders, want bij 5-0 maakt het niet echt uit wat je tegen de spelers zegt bij de rust. Ik benadrukte het belang van nog een goal te maken om op kop te komen van de groep. Daarom is de tegengoal op het eind zo teleurstellend."

   

  "Anderzijds doet het deugd dat iedereen beloond wordt voor het harde werk van de voorbije weken. De ploeg geniet van het voetbal dat ze brengt en ik ben er zeker van dat de Engelse fans ook tevreden zijn."

   

  "Het is goed voor het vertrouwen dat we zoveel goals maakten. En dat onze standaardsituaties gevaarlijk zijn, is ook een aangename vaststelling. We willen dat momentum vasthouden."

  "Wisselen kan, maar willen ook momentum behouden"

  Engeland-België van donderdag wordt bepalend voor de groepswinst. Momenteel staat Engeland op 1 door minder gele kaarten.

   

  Het wordt een speciaal duel voor Southgate, vertelt hij aan Peter Vandenbempt. "Ik ken Roberto Martinez en zijn T2 Graeme heel erg goed. Ik ben blij dat die match niet meer bepalend is voor onze verdere toekomst in het toernooi."

   

  "Natuurlijk is het een belangrijke match, maar we weten niet of het een voordeel is om eerste of tweede te eindigen. De twee landen zullen hun prestaties en het momentum willen aanhouden."

   

  "Het is altijd goed om te proberen wedstrijden te winnen. Het belangrijkste is de prestatie. Het niveau van onze prestatie moet hoog blijven."

   

  Door de lichte blessures van Lukaku, Hazard en Mertens laat Roberto Martinez mogelijk enkele spelers rusten. Aan Vandenbempt liet Southgate het achterste van zijn tong over zijn selectie niet zien, maar bij de BBC liet hij uitschijnen dat ook hij aan wissels denkt. 

   

  "Dat wordt een goeie denkoefening. We hebben nu de kans om spelers die een tijdje niet speelden, matchritme te laten opdoen. Maar we willen de flow ook behouden en blijven winnen."

  "We toonden dat we consistent zijn"

  Na het 5-2-statement van de Belgen tegen Tunesië reageerde Engeland met een 6-1 tegen Panama. Vond Southgate dat een even belangrijk antwoord van zijn team, wilde Vandenbempt weten. "We moeten naar onszelf kijken. Ik ben heel blij met de ruime zege, omdat we in onze eerste match tot het gaatje moesten gaan. Die match was belangrijk om te tonen dat we kalm konden blijven en op het einde ook nog het verschil kunnen maken."

   

  "Vandaag was wel anders. Het begin was niet zo goed, maar daarna was het 30 minuten uitstekend. Het was goed dat we de mensen konden laten zien dat we goals kunnen maken. Het was wel heel erg warm, dus wisten we dat er in de 2e helft een dip zou volgen. Maar we toonden toch dat we consistent waren, dus dat is heel positief."

  Vandenbempt interviewt Southgate na Panama:

  Kane: "Het wordt een blij weerzien donderdag"