• home
 • video
 • pas verschenen

  De Londense droom van Denis Odoi: "Barista worden lijkt me wel wat"

  Elke dag gaat Sporza live op Facebook

  Aster Nzeyimana ontving zondag Denis Odoi in onze Facebook Live-studio. Ze namen het tegen elkaar op in een FIFA18-match tussen Polen en Colombia. Intussen kon u de vragen stellen.

  Promotie met Fulham, analist bij Sporza

  Denis Odoi was vandaag te gast in de WK-villa van Sporza. Hij dwong afgelopen seizoen met Fulham promotie naar de Premier League af. De ideale analist dus voor de tweede groepswedstrijd van Engeland.

   

  In onze Facebook Live moest hij FIFA spelen. Odoi maakte meteen duidelijk dat dat al lang geleden was. "Ik ga op mijn doos krijgen. Ik had vroeger zelf een PlayStation, maar ik kon me er niet lang aan zetten. Ik keek liever hoe anderen speelden en ging dan maar buiten voetballen."

  Mooie herinnneringen aan STVV

  De eerste vragen tijdens de Facebook Live stromen binnen. Daarbij ook veel vragen over zijn tijd in België.

   

  "Ik houd niets dan mooie herinneringen over aan mijn tijd bij STVV. Ik heb er ook veel vrienden gemaakt: Mennes, Delorge, Buysens. De Play-offs waren pas geïntroduceerd en wij haalden meteen PO I dat seizoen."

   

  "Ik volg het Belgische voetbal nog, af en toe kom ik ook kijken. Ik zou er ook geen probleem mee hebben om mijn carrière in België af te sluiten. Al heb ik het momenteel prima naar mijn zin in Londen. Het is daar aangenaam wonen."

  Wat is de verrassing tot nu toe op het WK?

  "De zwakte van Argentinië. Dat Kroatië een sterke ploeg is, dat weten we. Daar schrikken we niet van. Het is vooral Messi en co die teleurstellen."

  Wat doe je in je vrije tijd? "Ik ben een fervente koffieman"

  "Wat ik in mijn vrije tijd doe? Wandelen met mijn hond en zorgen voor mijn zoon. Daarnaast ben ik een fervente koffieman. Dus ik ben wel bezig met koffie en barista's. Koffietjes zetten vind ik wel plezant."

   

  "In Londen bezoek ik vaak koffiebars. Zelf barista worden lijkt me wel tof. Maar als ik gestopt ben met voetballen, zullen er zoveel espressobars zijn dat een nieuwe niet meer de moeite is."

  "Ik ben een fervente koffieman."

  Denis Odoi

  Hoe gaat Fulham het doen in de Premier League?

  "Ik denk dat we net boven de degradatie zullen eindigen. Tussen plaats 10 en plaats 15. Als ik vergelijk met ploegen die recent naar de Premier League stegen, stel ik vast dat we die aankunnen. We hebben de kwaliteiten om boven die ploegen te eindigen."

  Hoe hoog schat je je kansen in om Rode Duivel te worden?

  "Elke voetballer op niveau hoopt daar wel op. Maar ik ben er niet te veel mee bezig.

  Mijn eerste bezorgdheid is dat ik kan spelen bij Fulham in de Premier League. Dan pas kan ik misschien denken aan de nationale ploeg. Ik lig er niet wakker van."

  E-sports zijn de toekomst

  Bij de 2-0 van Aster laat Denis de schouders hangen. “Het is 4 jaar geleden dat ik nog een controller in handen en dat merk je." Tegenstander Aster sust: "Je hebt een zoon. Over 10 jaar is die de hele dag bezig met gamen. Dan hoop ik dat die er keigoed in is, want ik zie wel een toekomst in e-sports. Daar gaat veel geld in om."

  Ik zie wel een toekomst in e-sports

  Denis Odoi

  De grap van Denis: "2 krieken in een boom"

  Tot slot rolt nog de vraag binnen: vertel eens een grap?!

   

  Denis aarzelt niet: “Er waren 2 krieken in een boom. Zei de ene tegen de andere:

  ik heb een scheet gelaten. Zei de andere kriek: “''k riek het.”