• home
 • video
 • pas verschenen

  "België leverde de beste prestatie van een land op het WK"

  "De Duivels leverden een topprestatie als ploeg", vindt De Vlieger.

  De Vlieger: "Als je ziet hoe toplanden het lastig hebben tegen stugge tegenstanders..."

  De Rode Duivels hadden 10 keer kunnen scoren, vertelde Vandenbempt.

  De Rode Duivels vieren 5 keer. En het had nog meer kunnen zijn.

  0 / 0

  Niets dan lof aan de analistentafel in de Sporza-studio na de 5-2-zege tegen Tunesië. "Dit is de beste prestatie van een land op dit WK", vindt Jan Mulder. "Het had 19-2 kunnen zijn." Geert De Vlieger was ook onder de indruk: "De Tunesiërs hebben ons onderschat, denk ik. Ze wisten niet dat we zo goed waren."

  "De camera's daveren, we beleven een kleine aardbeving hier in Brussel. Het land is in vervoering", verwelkomde presentator Karl Vannieuwkerke de kijkers na het laatste fluitsignaal. De sfeer in de Villa zat er stevig in.

   

  Mulder vond het de beste prestatie op dit WK. "Ik dacht even aan Portugal-Spanje en ook Mexico tegen Duitsland. Maar dat was zo nu en dan. België was "all over the place" goed. De bekende namen waren uitstekend, maar vooral Carrasco en Meunier, die we voor de match nog gevarenzones noemden, waren weergaloos. Carrasco had die elastiek terug. Ze waren heel erg goed. Het zat overal goed."

   

  De Vlieger vond het Duivelse optreden ook fantastisch: "Als je ziet hoeveel toplanden het moeilijk hebben met stugge tegenstanders. En hoe wij vandaag dan dartel lopen te voetballen. Je kunt dan wel zeggen: "Oké, we geven misschien nog te veel kansen weg." Maar dat telt niet. Je voetbalt gewoon heel goed, je bent offensief heel gevaarlijk. We hebben nu allemaal het gevoel dat het WK begonnen is en we iets speciaals gaan zien."

  "We hoeven nu niet te zeuren"

  Er is geen plaats voor gekanker, vindt Mulder: "Je kunt nu wel gaan zeuren en op details gaan letten. Zo had Batshuayi er 6 kunnen maken. Het had ongeveer 19-2 kunnen zijn. Maar we gaan niet zeuren zoals Karl Vannieuwkerke de hele tijd", lacht de Nederlander.

   

  De Vlieger gaat nog een beetje voort met het positivisme: "Ik vind dat we een heel volwassen wedstrijd gespeeld hebben, dat we als ploeg echt een topprestatie hebben geleverd. En het resultaat is er ook naar. Dit is de ploeg die functioneert en dat is het belangrijkste. Ik denk dat Messi ook wel eens zo wil aangespeeld worden als Hazard bij de 4-1. Dat hij niet alles alleen moet doen."

  "Tunesiërs naïef? Neen, onze kwaliteit!"

  Tunesië speelde vrank en vrij. Of moet je zeggen naïef? De Vlieger gaat met dat laatste niet akkoord: "Ik blijf het gevoel hebben dat dat ook door onze kwaliteit is. Ze hebben het op bijna dezelfde manier geprobeerd tegen Engeland. Die hebben zeker zo veel kansen niet kunnen creëren na de rust."

   

  "Maar als je ziet hoe wij over heel de wedstrijd kansen hebben gecreëerd, dan doen wij dat zelf.  Die verdienste ligt vooral bij onze eigen ploeg. Ik denk dat de Tunesiërs ons onderschat hebben, ze wisten niet dat we zo goed waren."

   

  "Ook na de wissels bleven we kansen creëren. Door die wissels kwamen er frisse jongens op het veld. Onder anderen Batshuayi, die met heel veel goesting inviel. De belegering bleef duren." Batshuayi miste eerst een paar keer, maar scoorde finaal dan toch. "Dat zal toch een verschil maken. Spitsen zijn bezig met statistieken en goals."

  Bekijk de volledige nabespreking van België-Tunesië

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.