• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "België moet hoger druk zetten en bal hoger recupereren"

  Eddy Snelders zou ook met dezelfde 11 namen starten als tegen Panama.

  Vandaag is het weer aan de Rode Duivels op het WK. Om 14u wacht Tunesië, dat op de openingsspeeldag Engeland tot het uiterste dreef. Sporza-analist Eddy Snelders wil vooral meer Belgische snelheid zien.

  "België zal vandaag sneller moeten spelen dan in zijn eerste match tegen Panama. Tegenstander Tunesië valt immers goed te vergelijken met Marokko: positief voetbal waar het veel applaus voor krijgt", zegt Snelders.

   

  "Tunesië speelt vrij dartel en is tegelijk agressief. Het heeft veel snelheid in de ploeg met technisch sterke spelers die veel van positie kunnen wisselen."

   

  "Ze maken reclame voor het voetbal, maar de finishing touch - die diepe spits en het scorende vermogen - dat is het probleem van de ploeg. Net zoals bij Marokko."

   

  "België moet vooral hoger druk zetten dan tegen Panama en de bal hoger recupereren. Van daaruit moet het met de kracht die het heeft en de individuele acties Tunesië voor problemen stellen."

   

  "De omstandigheden zijn alvast fantastisch: een mooi stadion met de fans dicht bij het veld, een perfecte grasmat en een aangename temperatuur van 24/25 graden in de schaduw, hier binnen in het stadion. Ook al zou het morgen nog iets warmer worden, het is goed te doen."

  Tweets van Snelders:

  "Ik zou ook met dezelfde 11 starten"

  In principe komen de Rode Duivels met dezelfde 11 jongens aan de aftrap als tegen Panama.

   

  Snelders: "Martinez heeft geen verstoppertje gespeeld. Ook op de persconferentie gisteren was hij vrij duidelijk. Hij zal met dezelfde ploeg spelen als tegen Panama."

   

  "De coach was centraal achterin tevreden over Boyata en uitte geen motie van wantrouwen tegenover Meunier en Carrasco. Dus zullen het dezelfde 11 zijn."


  "Zelf zou ik ook met deze jongens starten. Je bent er nu al zo lang mee bezig. Tijdens de wedstrijd kun je nog altijd ingrijpen als het nodig zou zijn."

   

  Het is opvallend hoe de internationale pers in groten getale uitrukt om verslag uit te brengen van het wedervaren van de Rode Duivels. Gisteren was de persconferentie van Roberto Martinez en Axel Witsel druk bijgewoond. 


  Snelders: "Je voelt dat België heel serieus genomen wordt op dit WK. Iedereen weet dat België 3e op de FIFA-ranking staat. Neem daarbij de resultaten van de laatste jaren en de overwinningen in de WK-voorronde: de buitenlanders rekenen België bij de kandidaten voor de wereldtitel."

  Tweet van Snelders: