• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-topref Van der Ende tijdens #argkro: "Zit de VAR te kwartetten?"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Tijdens de rust van Argentinië-Kroatië en in Villa Sporza hadden de analisten gisteren heel wat te zeggen over de harde tackles, zware fouten en de rol van de VAR op dit WK. Ook de Nederlandse ex-topref Mario van der Ende denkt er het zijne van. "Rebic, de maker van 0-1, had er niet meer op mogen staan."

  Mulder: " Het wemelt van de smerige overtredingen. Die moeten eruit"

  Tijdens Argentinië-Kroatië ging het er stevig aan toe op het veld. Scheidsrechter Irmatov trok geen enkele rode kaart en dat begrepen de Sporza-analisten niet. “Het wemelt van de smerige overtredingen in alle wedstrijden. Ook nu weer. Die moeten eruit”, zei Jan Mulder tijdens de rust van de wedstrijd.

  Mulder gaat (bijna) op de voet van Degryse staan: "Is dit geen rood?"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mulder: "Ik had al 30 of 40 rode kaarten getrokken dit WK"

  Ook in Villa Sporza ging het uitgebreid over de VAR. “Duwen in de zestien gebeurt heel veel. Niet alleen op het wereldkampioenschap, maar ook op de Belgische velden”, aldus Brecht Dejaegere. “Er wordt heel veel geduwd en getrokken en maar zelden ingegrepen. Je moet consequent zijn en altijd ingrijpen als er zoiets gebeurt in de zestien.”

   

  Jan Mulder vult aan: “Die mensen (de VAR, red) zitten daar voor die schermen en beslissen allemaal dat het kan. Dat slaat nergens op.” Ook Marc Degryse denkt er het zijne van. "De clear error wordt te vaak misbruikt. Ze leggen daar te vaak de nadruk op. Als één iemand vindt dat het geen clear error is, valt het weg. Dat vind ik ongelooflijk.”

   

  Jan Mulder: “Ik heb wel al 20 gevallen gezien die duidelijk een clear error zijn. Ik had toch al 30 of 40 rode kaarten uitgedeeld op dit WK en dat is dan nog aan de lage kant. Er zijn 25 wedstrijden gespeeld met ongeveer 2 clear errors per match. Ik ga voor 50 rode kaarten.”

   

  “Als de VAR zijn werk doet, krijg je veel meer doelpunten en spanning. Het zou veel leuker zijn om naar te kijken”, vult Brecht Dejaegere aan. "Het is gewoon storend dat ze niet ingrijpen als het zo duidelijk is", concludeert Degryse.

  Degryse: "De clear error wordt te vaak misbruikt"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Ex-topref Mario van der Ende: "Zit de VAR te kwartetten?"