• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez voor Tunesië: "Het wordt een fantastische wedstrijd"

  Roberto Martinez.

  Roberto Martinez oogt ontspannen.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  0 / 0

  Een dag voor de wedstrijd tegen Tunesië heeft Roberto Martinez vooruitgeblikt naar de ontmoeting in Moskou. "Op Kompany en Vermaelen na is iedereen wedstrijdfit." De bondscoach verwacht een leuke wedstrijd. "De twee ploegen zullen er vol voor gaan."

  "Carrasco en Meunier moeten zich geen zorgen maken"

  Dedryck Boyata deed het centraal achterin uitstekend tegen Panama. Blijft hij staan tegen Tunesië? "Als je het goed doet, mag je in het team blijven", zegt bondscoach Roberto Martinez een dag voor de wedstrijd. "Boyata heeft dat ook verdiend."

   

  "Op Thomas Vermaelen, die wel al met de groep trainde, en Vincent Kompany na is iedereen wedstrijdfit. Er zijn geen blessures en iedereen heeft de wedstrijd tegen Panama goed verteerd. Er wordt hard gewerkt op training. De hele selectie is klaar en dat moet ook als je wil winnen."

   

  Yannick Carrasco en Thomas Meunier konden niet echt overtuigen tegen Tunesië. Zet de bondscoach vraagtekens achter hun namen? "Neen, zeker niet. Ze hebben het in het verleden heel goed gedaan. Hun positie hangt niet af van één wedstrijd. Ik hou van hun speelstijl. Ze moeten zich geen zorgen maken."

   

  "De hele ploeg werkt hard en we groeien elke dag. Ik verwacht dan ook een goede prestatie morgen. We zijn heel gefocust en willen winnen. Als we dat doen, zijn we gekwalificeerd voor de volgende ronde. Een goede prestatie helpt ons ook voor de wedstrijd tegen Engeland."

  De hele ploeg werkt hard en we groeien elke dag. Ik verwacht dan ook een goede prestatie morgen. We zijn heel gefocust en willen winnen.

  Roberto Martinez bij Ruben Van Gucht:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Het wordt een fantastische wedstrijd morgen"

  Wat verwacht Martinez van de wedstrijd morgen? "Tunesië is de meest dynamische ploeg waar we sinds het begin van de voorbereiding tegen spelen. Ze spelen snel voetbal en zijn heel gevaarlijk op de counter. Tegen Portugal, Spanje en Engeland deden ze het heel goed."

   

  "Tactisch staat het goed. Ze zijn bovendien heel flexibel en veranderen vaak van systeem. Ze zullen er vanaf de eerste minuut vol voor gaan. Het wordt volgens mij een fantastische wedstrijd want het zijn twee ploegen die willen winnen. We zullen dus heel geconcentreerd moeten zijn. Tunesië is een heel gevaarlijke poeg."

   

  Er zijn dit WK al heel wat verrassingen te zien geweest. Hoe komt dat? "Iedereen weet tegenwoordig hoe iedereen speelt. Wedstrijden worden tot in de puntjes voorbereid, ook door de "kleine" ploegen. Het is dus normaal dat de grote landen kunnen ontgoochelen."

   

  Wat vond Martinez van Tunesië-Engeland? "Je zag dat Engeland sterk is op stilstaande fases. Tunesië werd op dat vlak gepakt, maar ik zie dat niet als een zwakte. Het hangt tegenwoordig van veel dingen af. Morgen zal het niet zo belangrijk zijn, denk ik."

  Tactisch staat het goed bij Tunesië. Ze zijn bovendien heel flexibel en veranderen vaak van systeem. Ze zullen er vanaf de eerste minuut vol voor gaan.

  De persconferentie van Martinez:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Roberto Martinez over...

  • ...Romelu Lukaku: "Hij is hier niet om topschutter te worden. Dat doet me plezier. Ik ken Romelu goed. Hij is hier om de ploeg te helpen wereldkampioen te worden. Zijn rol is doelpunten scoren en dat weet hij ook."
   
  • ...het gebruik van de VAR: "Scheidsrechters kunnen niet alles zien. VAR is goed voor de fair play en het helpt de ploegen die goals willen maken. Dat is ook wat de neutrale toeschouwers willen zien. We moeten wat geduldig zijn. Het heeft tijd nodig om 100% te werken."

   

  • ...de rust bij de Rode Duivels: "We willen saai zijn. We zijn een voetbalploeg en zijn in Rusland om te voetballen. We willen geen kranten vullen met dingen die niet belangrijk zijn."

  We willen saai zijn. We zijn een voetbalploeg en zijn hier niet om de kranten te vullen met dingen die niet belangrijk zijn.

  Roberto Martinez

  Roberto Martinez in het stadion van Spartak Moskou.