• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Mbappé kan Messi en Ronaldo opvolgen"

  Analist Marc Degryse gisteren aan tafel bij Karl Vannieuwkerke in Villa Sporza.

  Analist Marc Degryse gisteren aan tafel bij Karl Vannieuwkerke in Villa Sporza.

  Gisterenavond fileerden Brecht Dejaegere, Jan Mulder, Marc Degryse en Imke Courtois de 3e speeldag van de 2e WK-ronde bij Karl Vannieuwkerke. Meunier en Mbappé passeerden de revue, Nederland mocht dan weer juichen op het WK robotvoetbal.

  Mulder: "Op een of andere manier kijk ik graag naar Meunier"

  Rode Duivel Thomas Meunier heeft al een bewogen carrière achter de rug. Begonnen als amateurvoetballer bij Union, dan via youtube opgepikt door Club Brugge, zijn eerste profclub, en meteen een topploeg in België, om tenslotte neer te strijken in Parijs, waar Meunier het sterrenensemble van PSG mocht vervoegen. Een droomtransfer voor de Ardennees.

   

  Mark Degryse: "Meunier heeft een geweldig parcours afgelegd en zich enorm ontwikkeld.  Op 5 jaar van Union naar PSG, en zijn verstand van aanvaller naar rechtsachter omgetuned. Bovendien heeft hij heeft echt enorme fysieke kwaliteiten."

   

  Jan Mulder: "Gekke speler, goeie mentaliteit. Hij heeft een mooi lichaam, niet zo'n goeie techniek, maar soms wel. Op een of andere manier kijk ik graag naar hem."

   

  Sporza-journalist Ruben Van Gucht kon Thomas Meunier in Rusland strikken voor een interview. Daar werd duidelijk dat de PSG-speler de driemansverdediging boven een verdediging met 4 verkiest. "Zo kan ik mij aanvallend uitleven en offensief zijn. "

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Meunier: "Geen contact met Neymar"

  In het 2e deel van het interview met Thomas Meunier kreeg de Rode Duivel ook nog enkele foto's voorgelegd van Ruben Van Gucht.

   

  Zo werkte Meunier ooit nog als postbode, is hij grote fan van Dali en heeft hij geen contact met Neymar, "Hij spreekt enkel Spaans en Portugees, dus meer dan "how are you doing" is het niet. Maar ik heb wel zijn nummer." 

  Mulder: "Nou val je me tegen Brechtje, Fortnite is toch voor kinderen?

  Niet alleen het spel zelf, maar ook de dansjes uit Fortnite zijn heel populair onder voetballers, zo ook bij Brecht Dejaegere. De Gent-speler is bijna verslaafd aan het spel en was dan ook de gepaste persoon om de verlokkingen ervan uit de doeken te doen.

   

  Brecht Dejaegere: "Het is een beetje zoals de Hunger Games. Je wordt met 100 op een eiland gedropt, met je eigen wapens en dergelijke."

   

  Ook over de dansjes kon de middenvelder vlotjes uitwijden. "Als het spel opstart, zie je je avatars allerhande dansjes doen. Griezmann speelt het spel ook, en als hij scoort, viert hij met zo'n dansje uit het spel.

   

  Jan Mulder kon Fortnite dan weer minder appreciëren. "Nou val je me bitter tegen Brechtje, dat spel is toch voor kinderen? Wij kaartten gewoon vroeger."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Wie Messi en Ronaldo kan opvolgen? Mbappé"

  Voor grootheden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo wordt dit wereldkampioenschap misschien het laatste WK waarop ze kunnen schitteren, maar bij de Argentijn lukt dat wel wat minder dan bij de Portugees. Over de opvolging van beide supersterren hoeven de analisten niet lang na te denken.

   

  Marc Degryse: "Als Messi en Ronaldo stoppen, en je zoekt naar opvolging, kom je al snel bij Mbappé terecht. Hij is volgens mij de eerste die als tiener op een WK én een EK gescoord heeft."

   

  "Hij moet nog 20 worden in december. Feit is dat hij nu al heel ver staat voor zijn leeftijd. Ook zijn versnelling is onwaarschijnlijk, zeker in de eerste meters."

   

  Jan Mulder: "Het bijzondere aan hem is dat hij heel geschikt is voor de counter, maar ook ontzettend goed is op de kleine ruimte."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Robodinho, Van Perslucht en Van der Tandwiel

  Tot slot steken we onze Noorderburen nog een hart onder de riem, want die zijn er zoals geweten niet bij in Rusland. Waar het op de WK's in Zuid-Afrika en Brazilië nét niet lukte, kon Nederland dit jaar wél in het robotvoetbal, namelijk: wereldkampioen worden.

   

  Nederland won de finale, die in Montréal, Canada, werd gespeeld, begeleidt door het deskundig commentaar van Lieven Scheire, zoals bekend verzot op robots. Hoogtepunt van de wedstrijd was echter niet het wervelende spel, maar wel de ingenieusiteit van de spelersnamen.

   

  Met sterspelers "Robodinho", "Van Perslucht" en "Van der Tandwiel" won Nederland voor de 4e keer in haar bestaan het WK robotvoetbal. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.