• home
 • video
 • pas verschenen

  TD Duivels: "Moet zorgen dat alles loopt zoals in perfect huwelijk"

  Chris Van Puyvelde

  Chris Van Puyvelde (m) overlegt met Martinez en zijn assistent.

  In het Belgische kamp is alles na bijna 4 weken nog altijd peis en vree. Technisch directeur Chris Van Puyvelde ziet dat alles op wieltjes loopt, met dank aan de maandenlange voorbereiding.

  Alles lijkt voorlopig vlekkeloos te verlopen bij de Rode Duivels en dat is voor een groot deel te danken aan technisch directeur Chris Van Puyvelde. "We hebben er heel veel tijd en energie ingestoken om dit te regelen. Maandag zijn we 4 weken samen, ik moet ervoor zorgen dat alles hier verloopt zoals een perfect huwelijk. Je moet er constant bovenop zitten."

   

  Het werk van Van Puyvelde begon al 1,5 jaar geleden. "Toen ik hier (in de Moscow Country Club) voor het eerst kwam, was het heel desolaat. Het doet me deugd dat we sindsdien de juiste beslissingen genomen hebben. Zo hebben we een extra oefenveld laten aanleggen. Zo kunnen we het andere terrein wat ontlasten."

   

  "We hebben ook een goeie band met de Russen, omdat we hier vorig jaar een oefenmatch hebben gespeeld. Dat was uiteraard met voorbedachten rade."

  "Denk dat we elke match beter zullen worden"

  De Rode Duivels leken in de voorbereiding steeds sterker te worden, maar de openingsmatch tegen Panama leek een stap achteruit. "Dat vind ik totaal niet", zegt Van Puyvelde. "We kregen in het begin van de match een paar kansen op hoekschop. Dat gaf een deugddoend gevoel: de dingen die we ingeoefend hadden, werkten."

   

  "Alleen de afwerking was er niet. In de 2e helft was die er plots wel en dan zag je een andere ploeg op het terrein. Ik denk dat elke match beter en beter zal zijn."