• home
 • video
 • pas verschenen

  Southgate ontwricht schouder bij val: "Juichen wordt moeilijker"

  De Engelse ploeg is opgeschrikt door een blessure. Niet van een speler, maar van de bondscoach. Gareth Southgate liep een ontwrichte schouder op bij het joggen.

  De Engelse speler kregen net als de Belgen een dagje rust, maar bondscoach Gareth Southgate trok toch zijn sportschoenen aan voor een loopje. Volgens Southgate zelf was hij op weg om zijn persoonlijke record op de omloop van 10 kilometer te verbeteren. Maar toen ging het mis.

   

  "Het is beter dat het mij overkomt dan een van mijn spelers", zegt Southgate over zijn ontwrichte schouder. "Maar in de toekomst zal ik de goals misschien niet meer zo uitbundig vieren als tegen Tunesië. De dokter heeft mij alvast duidelijk gemaakt dat ik mijn armen niet meer wild in de lucht kan zwaaien."

   

  Southgate werd voor alle veiligheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor een onderzoek. "Gelukkig hebben we een medische staf van wereldklasse. Ik vind het alleen jammer dat ik hun dagje vrijaf heb verbrod."