• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme voorgesteld bij Standard: "Dit wordt mijn laatste project"

  Hij geeft ook aan dat de kans onbestaande is dat hij ooit Belgisch bondscoach zal worden.

  Preud'homme wil ook de toekomstvisie van de club uittekenen.

  "Het kind van het huis is teruggekeerd." Met deze woorden werd Michel Preud'homme voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van Standard Luik. "Ik ben blij dat ik terug ben", liet hij weten tijdens het persmoment.

  Michel Preud'homme is terug in Luik

  Preud'homme is naar eigen zeggen na zijn sabbatjaar uitgerust en klaar voor de nieuwe uitdaging. "Ik wil iets bouwen bij Standard, net zoals ik bij Club Brugge heb gedaan. Ook na mij presteert Club nog altijd goed. Dat betekent dat er een goeie structuur is neergezet. Die wil ik ook hier hebben."

  Preud'homme wordt niet alleen hoofdcoach, maar ook bestuurder en vicevoorzitter. Hij ziet geen problemen om die drie petjes te combineren. "Ook bij andere clubs vergaderde ik vaak met het bestuur om mee te beslissen in bepaalde zaken. Toen had ik de titels niet, nu wel, maar dat zal weinig veranderen aan de situatie.”

  Preud'homme spreekt ook over "zijn laatste grote project". Velen die ooit droomden dat hij bondscoach van België zou worden, komen waarschijnlijk bedrogen uit. “Je
  weet nooit in het leven wat er kan gebeuren, maar het ziet er inderdaad naar uit dat ik nooit bondscoach zal worden. De bedoeling is om hier een toekomstvisie voor Standard uit te werken.”

  Een nieuwe coach, een nieuwe staf

  Met de aanstelling van Preud'homme werd ook meteen de samenstelling van zijn staf bekendgemaakt. "Emilio Ferrera is naast mij de T1 en ook assistent Eric Deflandre zal een belangrijke taak hebben bij de voetbaltechnische voorbereiding van het team", laat Preud'homme weten.

   

  "Daarnaast werken we met physical coach Renaat Philipaerts, keeperstrainer Jan Van Steenberghe, videoanalist Patrick Asselman en mental coach Rudy Heylen. In het huidige voetbal is het erg belangrijk om met specialisten te werken. Ik wilde ook werken met mensen die ik al ken. Ik weet dat ze bekwaam en loyaal zijn. Asselman is de enige met wie ik nog niet eerder samenwerkte, maar Emilio heeft hem warm aanbevolen."

  De nieuwe staf van links naar rechts: Patrick Asselman, Jan Van Steenberghe, Renaat Philipaerts, Eric Deflandre, Michel Preu'homme, Emilio Ferrera en Rudy Heylen