• home
 • video
 • pas verschenen

  Noord- en Zuid-Korea met eengemaakt team op Aziatische Spelen

  Noord-Korea en Zuid-Korea streven samen sportieve eer na op Aziatische Spelen

  Noord-Korea en Zuid-Korea streven samen sportieve eer na op Aziatische Spelen

  De politieke dooi tussen Noord- en Zuid-Korea heeft zich nu vertaald naar een eengemaakte selectie op de Aziatische Spelen. Dat sportevenement gaat dit jaar van 18 augustus tot 2 september door in Jakarta en Palembang (Indonesië). "Sport kan een verzoenende rol spelen."

  Korea's borduren voort op Olympische Winterspelen

  Noord-Korea en Zuid-Korea maakten het heuglijke nieuws vandaag op een gezamenlijke  persconferentie bekend. Ook zullen beide landen op de openings- en sluitingsceremonie onder dezelfde vlag aantreden.

   

  Jeon Choong-ryul, secretarisch-generaal van het Koreaanse Sport en Olympisch Comité, was opgetogen met de samenwerking. "We deelden dezelfde visie op het feit dat sport een verzoenende rol kan spelen in de relatie tussen onze landen."

   

  De laatste maanden is de relatie tussen beide Korea's lang niet zo ijzig meer als vroeger, wat zich resulteerde in een Noord-Koreaanse afvaardiging op de Olympische Winterspelen in PyeongChang (Zuid-Korea). Op die Winterspelen fuseerden beide landen ook tijdelijk hun hockeyselecties bij de vrouwen.

   

  Die sportieve samenwerking breidde zich onlangs nog uit naar een alliantie op het WK tafeltennis, en nu dus ook naar de Aziatische Spelen. Het is wel nog niet duidelijk in welke disciplines Noord- en Zuid-Korea een gezamenlijk team zullen afvaardigen in Indonesië.