• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Op een WK moet het niet perfect zijn, je moet gewoon winnen"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  0 / 0

  Roberto Martinez heeft zijn eerste opdracht op het WK volbracht. Zonder veel glans, maar dat hoefde ook niet. "De team spirit was mooi om te zien."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "We hebben nooit getwijfeld"

  Roberto Martinez had gewaarschuwd voor het stugge Panama en kreeg zeker in de eerste helft gelijk. "Soms denk je: hij maakt de tegenstander groter dan hij is. Maar Panama was zoals verwacht een stugge ploeg. En je eerste match op een WK is altijd speciaal."

   

  "In de 2e helft konden we gelukkig rekenen op de kwaliteiten van Mertens, Hazard, Lukaku en De Bruyne. Dankzij dat talent en ons doorzettingsvermogen konden we toch het verschil maken. En we toonden ook meer moed."

   

  "Je wint op een WK ook niet gewoon door op te dagen", drukt Martinez de kritiek over het bijwijlen matige spel de kop in. "Je moet op een WK ook niet perfect zijn, gewoon winnen. We hebben nooit getwijfeld, wisten dat we kalm moesten blijven en niet gefrustreerd raken."

   

  Eden Hazard was in de laatste oefenmatch tegen Costa Rica uitstekend, maar tegen Panama kwam hij minder goed voor de dag. "Je kunt hier niet zomaar het veld over rennen met de bal. Het is moeilijk om individueel het verschil te maken, dat zie je ook bij andere landen."

  "Kans van Murillo? Dat was een misverstand"

  Martinez had ook een pluim voor het defensieve werk. "Ik vind dat we als ploeg extreem goed hebben verdedigd. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Ik zag veel onzelfzuchtige acties."

   

  Toch ging het bijna mis en was er Courtois die Panama van een doelpunt hield. "Je gaat ervan uit dat de tegenstander altijd wel een kans krijgt. Ik denk dat het een misverstand was. Dat gebeurt nu eenmaal. Het spreekt voor Courtois dat hij er ook op die momenten staat."

   

  Heel wat favorieten hebben afgezien en zelfs al punten laten liggen. Is België nu méér favoriet voor de titel? "Daar heeft deze zege niets mee te maken. We hebben ons goed aangepast aan de omstandigheden en kunnen hier op voortbouwen voor Tunesië. Ik kan de fans garanderen dat ze trots op hun ploeg mogen zijn."