• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-nieuwkomers Rits en Schrijvers: "Eer om hier te zijn"

  Hans Vanaken en Mats Rits.

  Hans Vanaken maakt kennis met Mats Rits.

  De vakantie bij Club Brugge is voorbij. De landskampioen trainde vandaag een eerste keer na de zomerbreak, aanwinsten Mats Rits, Siebe Schrijvers en Karlo Letica tekenden present. "Als zo'n ploeg komt, dan moet je op die trein springen", zegt Rits.

  Rits: "Soms moet je een stapje hoger durven te gaan"

  Mats Rits degradeerde met KV Mechelen, maar versierde een transfer naar kampioen Club Brugge. "Ik heb er absoluut niet lang over nagedacht. Als zo'n ploeg komt, dan weet je dat je op die trein moet springen."

   

  "Ik was geflatteerd dat ze aan me dachten, het was snel beslist. Ik was liever op een andere manier bij KV Mechelen vertrokken, maar dit is een mooie stap voorwaarts."

   

  "Club is een ploeg met traditie en ambitie, daar zou ik graag mijn steentje aan bijdragen."

   

  "Of ik mezelf in de basis zie staan? Soms moet je een stapje hogerop durven te gaan en moet je kijken wat het geeft. Het is aan mij om te tonen op training dat ik er klaar voor ben. Het is aan mij om te bewijzen dat ik het niveau aankan."

  Mats Rits.

  Jordi Vanlerberghe en Mats Rits zijn herenigd bij Club Brugge.

  Schrijvers: "Klaar om goed seizoen te draaien"

  Siebe Schrijvers ruilde Racing Genk voor Club Brugge. Na de eerste training toonde hij zich enthousiast. "Ik denk dat we klaar zijn om een goed seizoen te draaien", vertelde Schrijvers.

   

  "Dat Club kwam aankloppen, is ergens een enorme eer. Vorig seizoen speelden ze over de hele lijn het beste voetbal van België. Het is een eer en die kans laat ik niet schieten."

   

  "Ik wil zo snel mogelijk mijn steentje kunnen bijdragen. Ik zal hard werken op training en laten zien wie ik ben. Ik ben niet naar hier gekomen om me aan de kant te laten schuiven."

  Siebe Schrijvers.

  Siebe Schrijvers op training bij Club Brugge.