• home
 • video
 • pas verschenen

  Buitenlandse pers over Duivels: "Niet overtuigend, wel succesvol"

  Mertens (l) en Lukaku (gevierd) maken het verschil tegen Panama.

  De prestatie van de Rode Duivels tegen Panama is ook in het buitenland niet onopgemerkt gepasseerd. Toch werden de vraagtekens die voor het WK achter de naam van België stonden (nog) niet omgezet in uitroeptekens.

  BBC (Eng): Professioneel gedaan van België

  De Engelsen hadden, als toekomstige tegenstander van de Rode Duivels, natuurlijk extra aandacht voor de prestatie van België. Analist Phil Neville noemde het bij Gary Lineker "professioneel gedaan" van de Belgen. "Maar eigenlijk hadden ze niet op iets speciaals moeten wachten of hopen om op voorsprong te komen", voegt Danny Murphy nog toe.

   

  "Dit is een belangrijk resultaat voor de Belgen", is Cesc Fabregas minder kritisch. "Lukaku heeft de bal amper geraakt, maar hij heeft wel 2 keer gescoord. Dat is wat je verwacht van een spits op het hoogste niveau."

  VI (Ned): België is vooral tegenstander van zichzelf

  Bij Voetbal International zagen ze hoe België de valkuil waar veel andere favorieten wel zijn ingetuimeld, kon vermijden. "Maar de puzzel is nog lang niet gelegd", schrijft Freek Jansen in zijn column.

   

  "Bondscoach Martinez wil alle toppers laten samensmelten tot een geoliede machine. Vooral Hazard en De Bruyne moeten elkaar sterker maken, maar de gewenste uitwerking was opnieuw niet overtuigend zichtbaar."

   

  "Er zijn niet alleen aanvallend vraagtekens of de spelers optimaal tot hun recht komen, ook bij balverlies blijft de vraag hoe verdedigend stabiel de flankspelers Meunier en Carrasco zijn als de weerstand groter wordt."

  Kicker (Dui): Opdracht volbracht voor de Belgen

  Bij Kicker zagen ze lang "eenrichtingsvoetbal zonder doel" bij de Duivels. "Panama verdedigde hartstochtelijk en wist hoe het de Belgische creativiteit kon lam leggen." Maar uiteindelijk was er Mertens als "knotenlöser" (knopenontwarrer). "Opdracht volbracht dus voor de Belgen."

  L'Equipe (Fra): België op het gemakje

  Een zelfde geluid bij L'Equipe, waar de prestatie van de Duivels als "niet overtuigend, maar wel realistisch en succesvol" wordt omschreven. "België is ambitieus en wraakzuchtig na het EK, maar het had een geniale ingeving nodig om de Belgische dominantie te kunnen concretiseren."

  La Gazzetta (Ita): België enige topland dat al top is"

  De Rode Duivels waren de enige WK-ploeg die afgebeeld werden op de frontpagina van La Gazzetta dello Sport.  "Een super België", titelt de Italiaanse krant. "België is het enige grote land dat al top is het op WK."

   

  "België speelde geweldig tegen Panama. Dries Mertens verzorgde de show met een knap openingsdoelpunt. Maar de Duivel van de match was Romelu Lukaku met 2 doelpunten."

  Marca (Spa): België slaat Panama op halve kracht ko

  Marca heeft voornamelijk oog voor ex-kolonie Panama, de Spaanse bondscoach van België en voor ex-Liga-speler Carrasco. "Het mirakel van Panama heeft 47 minuten geduurd."

   

  "De goal van Mertens gaf België rust, maar zorgde wel niet voor beterschap in het spel. Er was meer controle na de rust, maar ook minder kansen."