• home
 • video
 • pas verschenen

  Panamese coach geeft basiself al: "België is beter dan Argentinië"

  Bondscoach Dario Gomez geeft zijn basiselftal al.

  Bondscoach Gomez en doelman Penedo zijn de persgasten.

  Daags voor het duel met de Rode Duivels heeft de Panamese bondscoach Dario Gomez zijn elftal bekendgemaakt op de persconferentie. In Gent zullen ze supporteren voor José Luis Rodriguez.

  Gomez volgde het voorbeeld van zijn Argentijnse collega Sampaoli en gooide daags voor de match al zijn 11 namen in de ether:  Penedo, Roman Torres, Escobar, Davis, Murillo, Gomez, Godoy, Cooper, Barcenas, Rodriguez en Perez. José Luis Rodriguez is een belofte van AA Gent.

   

  Bondscoach Hernan Dario Gomez en doelman Jaime Penedo spraken vol trots daags voor het grote WK-debuut van Panama: "We zijn goed voorbereid en hebben grote dromen. Hopelijk kunnen die in vervulling gaan. Dit is een absoluut hoogtepunt, over jaren wordt hier nog naar teruggekeken."

  "Argentinië heeft niet het niveau van België"

  Panama wil graag het voorbeeld volgen van IJsland, dat bij zijn debuut gisteren een gelijkspel haalde tegen topland Argentinië. "Argentinië heeft op dit moment echter niet het niveau van België", weet Gomez.

   

  "Tussen IJsland en Argentinië is het verschil momenteel niet zo groot. Tussen België en Panama is het verschil dan weer veel groter", klinkt er ontzag. Maar geen vrees: "Ik zeg niet dat het niet kan, het blijft voetbal. Als we een goeie dag hebben, kunnen we wel wat voor elkaar krijgen. We vertegenwoordigen hier ons land en dat nemen we heel serieus. We zien wel wat er gebeurt en zullen trots zijn als er een goed resultaat in zit."

   

  Gomez verwacht wel een strakke discipline van zijn jongens: "Er is geen plaats voor improvisatie. Karakter en verantwoordelijkheid zijn sleutelwoorden. Ik heb verschillende systemen geprobeerd. Het huidige systeem geeft ons het meeste rendement en houdt ons team het best samen. Dat zal nodig zijn tegen een van de beste teams op dit WK. We moeten hard werken en compact spelen."

  Eddy Snelders volgt de training van Panama: