• home
 • video
 • pas verschenen

  Koude oorlog tussen Zuid-Korea en Zweden, met spionnen en bedrog

  De match tussen Zuid-Korea en Zweden is op papier niet de meest aantrekkelijke affiche, maar beide landen maken er op voorhand wel een spektakel van.

  De poppen gingen aan het dansen toen de Zuid-Koreaanse delegatie een Zweedse spion ontmaskerde tijdens de training. Het bleek om de Zweedse scout Lars Jacobsson te gaan, die de Koreanen er eerder al van verdachten een huis gehuurd te hebben tegenover het Koreaanse trainingsveld in Oostenrijk.

   

  Bij Zweden gebaren ze van krommenaas en spreken ze over een misverstand. De scout had volgens hen niet door dat het om een gesloten training ging. "We vinden respect voor onze tegenstander heel belangrijk. Als de Koreanen dit anders zien, excuseren we ons."

  Koreaanse tegenzet: wisselen van rugnummers

  Het Koreaanse vertrouwen in Zweden is in ieder geval zo aangetast dat er actie is ondernomen om hun opponent te misleiden. "We wilden hen verwarren", zegt bondscoach Shin. "Daarom hebben we bij onze trainingswedstrijden voortdurend gewisseld met de shirtnummers."