• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen doelpunt voor Pogba, FIFA beschouwt z'n treffer als owngoal van Behich

  De teller blijft voorlopig op 0 staan voor Pogba.

  De doelpuntenteller van Paul Pogba op dit WK blijft op 0 staan. Gisteren bezorgde hij Frankrijk met een afgeweken schot de winnende treffer tegen Australië, maar de goal komt niet op zijn naam te staan. De FIFA ziet het als een owngoal van Aziz Behich.

  Tien minuten voor affluiten zette Giroud Pogba bij een 1-1-tussenstand op weg naar doel. De Fransman kon nog net z'n voet tegen de bal zetten en zag de 2-1 via de teen van Behich en de lat enkele centimeters over de doellijn landen.

  Maar het doelpunt wordt hem dus niet toegewezen, voor de FIFA is het een owngoal van Aziz Behich. De derde owngoal al dit WK. Eerder trof ook al de Marokkaan Aziz Bouhaddouz in eigen doel tegen Iran.  Gisteravond was de Nigeriaan Oghenekaro Etebo hetzelfde lot beschoren tegen Kroatië.

  Zo blijft Antoine Griezmann  voorlopig de enige Franse speler die dit WK al raak trof.  Hij bracht Frankrijk gisteren op het uur op voorsprong vanaf de stip,  Mile Jedinak maakte meteen daarna, ook al op penalty ,gelijk.

  Bekijk hier nog eens de owngoal van Behich: