• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: “We hebben een duidelijk plan, dat was vroeger niet altijd zo”

  Courtois gelooft volop in de kansen van de Rode Duivels.

  Eén dag voor de eerste WK-wedstrijd tegen Panama heeft Thibaut Courtois nog eens z’n vertrouwen in de Rode Duivels uitgesproken. “Of we tactisch verder staan dan 2 jaar geleden? Ik denk het wel.”

  "Meer ervaring met Kompany, maar vertrouwen in Boyata"

  Thibaut Courtois mocht vandaag de honneurs waarnemen op de dagelijkse
  persconferentie. De Belgische doelman straalde veel vertrouwen uit, daags voor
  de confrontatie met Panama.

  "Iedereen heeft nu meer ervaring dan 4 jaar geleden. Als je ziet waar iedereen nu overal speelt en wat ze allemaal hebben meegemaakt... We leven nu met
  meer kalmte naar het WK toe, omdat we weten wat we kunnen verwachten. Ik voel bij iedereen vastberadenheid, scherpte, en kalmte. We zijn er klaar voor. "

   

  De verdediging blijft het zorgenkind van de nationale ploeg. Kompany en Vermaelen zijn nog niet inzetbaar. "Met Kompany hebben we natuurlijk meer ervaring in de ploeg dan met Boyata, maar Boyata heeft het goed gedaan de voorbije wedstrijden. Hij durft hoog druk te zetten en passes te geven. Je ziet dat het iemand is die ook met Celtic al grote wedstrijden gespeeld heeft. We hebben vertrouwen in hem. "

  "Maar er moet altijd goed gecommuniceerd worden, wie er ook speelt. Praten is het

  belangrijkste, dat hebben we nog meer geleerd de voorbije maanden. Mentaal staat iedereen heel scherp. Iedereen heeft nog een stapje gezet."

  "We zijn niet de grote favoriet, wel een outsider"

  De manier waarop de Rode Duivels op het vorige WK sneuvelden tegen Argentinië en twee jaar later op het EK tegen Wales zorgt bij veel supporters nog voor zure oprispingen. Kan zo'n exit opnieuw gebeuren?

   

  "Voetbal blijft onvoorspelbaar, er zijn altijd verrassingen", zegt Courtois. "Ik voel dat wij voor elke match klaar zijn met een duidelijk idee, een duidelijk plan hoe we moeten aanvallen en verdedigen. Dat was vroeger misschien niet altijd het geval. Of we tactisch verder staan dan 2 jaar geleden? Ja, dat denk ik wel. Op dat gebied zijn we beter gewapend. "

  De buitenlandse pers wou vooral weten of de doelman België als favoriet voor
  de wereldtitel ziet. “We hebben kwaliteit, we hebben heel goede spelers met
  veel talent. De spelers kennen elkaar ook goed. De meesten zitten op de piek
  van hun carrière. We hebben vertrouwen. Maar ik zou ons niet de grote favoriet
  noemen, wij zijn een outsider. We kunnen ver geraken en we geloven in onszelf. "

   

  Eden Hazard lijkt alvast net op tijd in bloedvorm te zitten. "Ik ken Hazard nu al jaren. Ik heb hem nog nooit zo zien trainen en zo fantastisch zien spelen als in de voorbije 3 weken. Ik vind dat hij dat hij nog een stapje vooruit gezet heeft. Ik hoop dat hij dat straks kan tonen."

  "Maar we hebben niet alleen hem in topvorm nodig. We hebben ook Romelu
  nodig om goals te maken,  ik moet goed zijn, Kevin op zijn niveau van bij City
  en dan zijn er andere spelers met grote kwaliteiten. Om ver te geraken moet
  iedereen zijn beste niveau halen. Iedereen is goed aan het trainen en heeft goed gepiekt naar dit toernooi.  Wanneer het WK geslaagd is? Als je wint zeker?"

  Ik heb Hazard nog nooit zo zien trainen en zo fantastisch zien spelen als in de voorbije 3 weken.

  Thibaut Courtois

  "Ik weet niet waar die gekke vragen vandaan komen"

  Eerste opdracht voor de Rode Duivels is Panama verslaan. Vandaag werd een uitgebreide tactische bespreking gehouden. "We hebben vandaag Panama gezien, hun manier van voetballen, de spelers voor wie we moeten opletten. We weten ook wat wij moeten doen om het hen moeilijk te maken. "

  Bij Panama is de basiself al bekend, Martinez gaf die van België nog niet vrij. "We zullen moeten wachten tot morgenvroeg. Het zullen grotendeels dezelfde jongens zijn die de meeste oefenwedstrijden gespeeld hebben. Er zat een duidelijk systeem in, maar trainers veranderen altijd van mening. We zien het morgen wel."

   

  De discussie over 3 of 4 verdedigers gaat aan Courtois voorbij. "Ik weet niet van waar die gekke vragen opeens komen over 4 of 3 verdedigers. We spelen nu al bijna 2 jaar met 3 man, ik snap niet waarom we opeens naar 4 zouden moeten gaan. Met 3 gaat het goed, maar we kunnen ons ook aanpassen aan 4 verdedigers als het nodig is."

  De persconferentie van Thibaut Courtois:

  Courtois bij Ruben Van Gucht: