• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Verstandig van Martinez om De Bruyne even apart te nemen"

  Kevin De Bruyne en Roberto Martinez.

  Kevin De Bruyne (l) in gesprek met bondscoach Roberto Martinez (r).

  0 / 0

  Opvallend beeld vlak voor de training van de Rode Duivels: bondscoach Roberto Martinez sprak minutenlang met Kevin De Bruyne in de dug-out, terwijl de andere Duivels de bal wat hooghielden op het veld. Huisanalist Eddy Snelders vindt dat een verstandige aanpak van de bondscoach. "De Bruyne voelt zich graag belangrijk."

  "Belangrijk voor Martinez dat hij een verlengstuk heeft op het veld"

  Martinez sprak voor de training in Sotsji vier minuten met De Bruyne. Eddy Snelders begrijpt waarom de bondscoach dat deed. "Ik denk dat De Bruyne dat wel nodig heeft. Hij wil zich belangrijk voelen binnen de selectie", zegt Snelders.

   

  "Als je hem belangrijk maakt, kan je er ook veel van gedaan krijgen. Ik had de indruk dat Martinez  dat niet deed in de beginfase van zijn bondscoachschap. Vandaar ook de uithaal van De Bruyne na de wedstrijd tegen Mexico. Dat was voor ons niet zo verrassend, maar wel voor Martinez."

   

  "Om niet te veel tegenwind te krijgen en De Bruyne aan het voetballen te brengen, is het verstandig van Martinez om hem af en toe te raadplegen of wat mee te geven wat betreft het tactische concept of de manier van spelen."

   

  "Ik denk dat Martinez vooral vriendschappelijk wil worden met De Bruyne en hem zo meer vertrouwen wil geven en hem meer voor de ploeg te laten werken", vult Snelders aan.

   

  "Er gaat heel veel over De Bruyne passeren. Het is belangrijk voor Martinez dat hij een verlengstuk heeft op het veld. Hazard knikt wel ja, maar die is vooral met zijn eigen wedstrijd bezig. Hij zet de lijnen niet uit. Dat is bij De Bruyne wel de bedoeling. Hij heeft dat al bewezen. Dus, nogmaals: het is heel slim van Martinez om hem even apart te spreken voor de training echt begon."

  Het is belangrijk voor Martinez dat hij een verlengstuk heeft op het veld. Hazard knikt wel ja, maar die is vooral met zijn eigen wedstrijd bezig.

  Eddy Snelders

  "Hopelijk moeten we Kompany en Vermaelen niet gebruiken tegen Engeland"

  Laurent Ciman verliet vandaag de selectie. Betekent dat dat Vincent Kompany en Thomas Vermaelen dichtbij hun terugkeer staan in de ploeg. "Ze achten hen speelklaar binnen een paar dagen", denkt Snelders.

   

  "Hoelang ze nog afwezig zullen zijn, dat weten we niet. Dat blijft een open vraag. Ze hebben de twee jongens bekeken en ze zijn tot de conclusie gekomen dat er een mogelijkheid is om hen te laten spelen tijdens het toernooi. We zijn geruster. Ze gaan paraat zijn. Maar het zal niet voor morgen zijn."

   

  Spelen ze nog in de groepsfase? "Hangt van de resultaten af", zegt Snelders. "Als je nog punten nodig hebt, zou ik ze wel laten spelen. Als je de kwalificatie nog moet afdwingen, moet je met je beste ploeg spelen. Is dat niet het geval, dan zou ik overwegen om ze nog langer te laten rusten en ze het vizier te laten richten op de achtste finales."

   

  "Daarin moeten we met onze sterkste ploeg kunnen spelen. Eerst zien wat de eerste wedstrijden brengen. Hopelijk moeten we ze niet gebruiken tegen Engeland. Dat wil zeggen dat de andere jongens het goed gedaan hebben."

  Hopelijk moeten we Kompany en Vermaelen niet gebruiken tegen Engeland. Dat wil zeggen dat de andere jongens het goed gedaan hebben.

  Eddy Snelders
  Rode Duivels.

  De Rode Duivels zijn een dag vroeger naar Sotsji gekomen.

  "Verstandig om een dag vroeger naar Sotsji te komen"

  De Rode Duivels zijn een dag vroeger dan gepland naar Sotsji overgevlogen. Een verstandige beslissing? "Ik vind van wel. Ze hebben er de tijd en de mogelijkheid voor. Het is hier warm en vochtig. Je moet je dus toch kunnen aanpassen. Als je die extra dag hebt, moet je die ook benutten."