• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Hopen Kompany tegen Engeland te kunnen gebruiken"

  Roberto Martinez.

  Bondscoach Martinez gaf een update over Kompany en Vermaelen.

  Bondscoach Roberto Martinez heeft op zijn persconferentie een update gegeven over de blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. "Vermaelen is niet fit voor Panama, hij is in Moskou gebleven. Op Kompany hopen we te kunnen rekenen vanaf het derde groepsduel."

  "De blessure van Vermaelen evolueert goed"

  Laurent Ciman vertrok vanochtend naar België, maar toch rekent bondscoach Roberto Martinez nog altijd op de verdediger. "We wachten nog altijd met een definitieve beslissing. Laurent moet zich nog een dag beschikbaar houden", zei Martinez op de persconferentie.

   

  "Hij is daar ook klaar voor. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de kwalificaties. Maar hij is niet meegegaan naar Sotsji omdat het toch maar een overbodige vlucht zou geweest zijn, als er niets meer zou veranderen aan de situatie."

   

  Hoe zit het ondertussen met de blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen? "De blessure van Thomas evalueert goed, maar hij is niet fit voor Panama. We leggen hem zeker geen druk op, we hopen hem klaar te stomen voor de laatste twee groepswedstrijden."

   

  Kompany is wel mee afgereisd naar Sotsji, Vermaelen niet. "Ik wilde niet dat hij onnodig zou moeten reizen", legde Martinez uit. "Voor Vincent wachten we nog tot zondag met het nemen van een definitieve beslissing. Maar ook hij maakt progressie. We hopen hem de derde wedstrijd te kunnen gebruiken tegen Engeland."

   

  "Hun ervaring is erg belangrijk voor dit team. Zelfs als ze niet spelen. Daarom is Vincent ook mee afgereisd naar Sotsji."

  We wachten nog altijd met een definitieve beslissing. Laurent Ciman moet zich nog een dag beschikbaar houden.

  Roberto Martinez