• home
 • video
 • pas verschenen

  Een penalty missen op een WK: het overkomt de allergrootsten

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lionel Messi is de 44e speler die een penalty miste op een WK (penaltyseries niet meegerekend), Christian Cueva de 45e. Ze scharen zich in een illuster lijstje, met heel wat grote namen. 

  De Mexicaan Manuel Rosas had op het eerste WK de bedenkelijke eer de allereerste penalty uit de WK-geschiedenis te missen, hij klopte hiermee de Argentijn Fernando Paternoster - die in diezelfde match ook miste - met een haarlengte. De jaren erna zouden heel wat grote namen falen vanaf 11 meter: Leônidas (1934), Liedholm (1958), Hoeness (1974), Hugo Sanchez (1986).

  Hier nog 6 andere memorabele én cruciale penaltymissers.

  1. Zico (1986)

  De Braziliaanse nationale ploeg was in 1986 voorbestemd om wereldkampioen te worden, met grote namen als Socrates, Careca, Branco en Zico. Maar in de kwartfinales tegen Frankrijk liep het mis. De halfgeblesseerde Zico kwam in de 2e helft toch het veld op en nam meteen zijn verantwoordelijkheid voor een strafschop. Zico gaf doelman Bats een kans en Frankrijk sloeg later in de penaltyserie toe. Zico zou nooit wereldkampioen worden.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  2. Enzo Scifo (1990)

  Enzo Scifo is de enige Belgische speler die ooit een strafschop miste in de reguliere speeltijd. In de laatste groepsmatch moesten de Duivels tegen Spanje om de groepswinst bikkelen. België verloor met 1-2, Scifo verloor zijn duel vanaf 11 meter met Zubizarreta, hij trapte op de lat. België trof zo in de 1/8e finales niet Joegoslavië, maar het Engeland van David Platt. Meteen het einde voor de vorige gouden generatie van België.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  3. Predrag Mijatovic (1998)

  Nederland bereikte in 1998 met een geweldige lichting (Kluivert, Bergkamp, Davids, De Boer, Seedorf,...) de halve finales, maar eigenlijk had het in de 1/8e finales al afgelopen moeten zijn voor Oranje. Davids maakte in de extra tijd de 2-1 in de verlengingen, maar daarvoor had Mijatovic de treffer van de zege al laten liggen. De spits van Real knalde zijn penalty keihard tegen de lat.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  4. Asamoah Gyan (2006 én 2010)

  Asamoah Gyan is zeker niet de grootste naam uit dit lijstje, maar hij heeft wel de bedenkelijke eer te hebben de enige speler te zijn die 2 penalty's heeft gemist op een WK. In 2006 was hij al de gebeten hond met zijn misser tegen Tsjechië, maar toch nam hij 4 jaar later in de kwartfinales tegen Uruguay zijn verantwoordelijkheid. Luis Suarez had vlak voor de strafschoppenserie de bal uit zijn eigen doel geslagen, iets wat hij moest bekopen met de uitsluiting. Maar Gyan kon de trekker niet overhalen en Ghana verloor uiteindelijk de strafschoppenreeks. Uruguay sneuvelde, zonder de geschorste Suarez, in de halve finales.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  5. Lukas Podolski (2010)

  Duitsland ging op het WK 2010 in de groepsfase de mist in tegen Servië (0-1, goal van Jovanovic) en het hoefde niet lang te zoeken naar de zondebokken: Miroslav Klose (die rood kreeg) en Lukas Podolski. Voor Podolski miste, hadden de Duitsers 21 penalty's op een rij omgezet (strafschoppenseries inbegrepen).

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  6. Oscar Cardozo (2010)

  Paraguay was de revelatie van het WK in Zuid-Afrika en het sprookje had nog veel mooier kunnen zijn als Oscar Cardozo in de kwartfinales zijn elfmeter niet op Iker Casillas had geknald. Xabi Alonso zou later ook nog een penalty voor Spanje missen, maar die misser was minder cruciaal, omdat Villa er later alsnog 1-0 van maakte voor de latere wereldkampioen Spanje.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.