• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders schrapt vraagtekens: "Spanje speelde doctoraatsvoetbal"

  "Spanje diende zich aan als een kandidaat-wereldkampioen"

  "Spanje diende zich aan als een kandidaat-wereldkampioen"

  Na drie aperitiefhapjes serveerden Portugal en Spanje gisterenavond de eerste hoofdschotel van het WK. Na de coachwissel werden er vraagtekens geplaatst bij Spanje, maar daar merkte onze Sporza-analist Eddy Snelders niets van.

  Meestal is het in de eerste matchen van een groot toernooi aftasten geblazen, maar die ongeschreven regel lapten de Iberiërs gisteren graag aan hun laars. Vooral Spanje liet een uitstekende indruk na op Eddy Snelders.

   

  "Na het ontslag van hun trainer werden er veel vragen gesteld bij Spanje. Er was een heel korte inloopperiode voor de nieuwe coach.  Het kon ook een loshangend geheel zijn met veel ruzie, maar dat was niet het geval."

   

  "Het was geen hogeschool-, maar doctoraatsvoetbal dat ze speelden. Spanje is een ploeg met veel balbezit, maar meestal rond de middencirkel, zonder veel diepgang. Nu combineerden ze wel vlot naar voor en lieten ze de Portugezen achter de bal lopen."

   

  "Ze hebben wel een paar foutjes gemaakt, die ze uiteindelijk cash hebben betaald. Zo kregen ze meteen een strafschop tegen en er was die ongelooflijke blunder van De Gea. Hij scheert in clubverband hoge toppen, maar op grote toernooien - ook in Frankrijk - was hij de grootste reden dat ze uitgeschakeld werden."

   

  "Ronaldo was de grote bezieler van de match"

  Spanje speelde dan wel zonder complexen, maar toch richtte Cristiano Ronaldo alle schijnwerpers weer op zich. “Ronaldo is niet mister 50 procent bij Portugal, maar veel meer. Hij heeft Portugal de voorbije jaren in zijn eentje gekwalificeerd voor grote toernooien", constateert Eddy Snelders.

   

  “Soms denk je dat hij over zijn hoogtepunt is, maar die individuele flitsen blijven komen. Hij kwam niet vaak in het spel voor, omdat Spanje te sterk was. Maar hij houdt van belangrijke momenten en neemt ze. Dat is zijn grote klasse."

   

  “Hij had ook wel wat meeval, maar toch was de grote bezieler
  van die wedstrijd. Ondanks zijn 33 jaar ben je met Cristiano Ronaldo nog niet
  klaar."