• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer een record: Ronaldo scoort op 8e grote toernooi op een rij

  Cristiano Ronaldo viert.

  Cristiano Ronaldo scoorde op elk toernooi waar hij aan deelnam.

  Zijn WK was amper 4 minuten bezig of Cristiano Ronaldo had al een nieuw record op zak. Hij zette een elfmeter om tegen Spanje en is nu de eerste speler die op 8 grote toernooien op een rij kan scoren. Hij is ook nog maar de 4e speler die op 4 verschillende WK's de achterkant van het net vindt. 

  Cristiano Ronaldo draait al mee sinds het EK in 2004. Sindsdien nam hij met Portugal deel aan het WK 2006, het EK 2008, het WK 2010, het EK 2012, het WK 2014, het EK 2016 en nu dus aan het WK 2018 in Rusland. Dat is op zich al een indrukwekkende prestatie, maar het wordt nog unieker.

   

  Ronaldo vond in al die toernooien ook de weg naar doel. Hij is nu de eerste speler in de geschiedenis die op acht grote toernooien kan scoren.

   

  Ook zijn record op WK's is indrukwekkend. Hij scoort in zijn vierde wereldbeker op een rij en wordt zo lid van een select clubje. Alleen Pele, Uwe Seeler en Miroslav Klose deden hem dat voor.

   

  De Portugees scoorde ook meteen drie keer in zijn eerste wedstrijd. Zo doet hij al net zo goed als op de vorige drie WK's samen. Toen kon hij in het hele toernooi telkens maar één keer scoren.

  De ongelooflijke statistieken van Ronaldo:

  Iedereen is onder de indruk van Ronaldo