• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sporza-analisten unaniem: "Duidelijke overtreding van Costa"

  Diego Costa beukte Pepe onderuit.

  De VAR heeft zich voor het eerst laten opmerken op het WK en dat heeft al meteen voor discussie gezorgd. "Het doelpunt van Diego Costa had afgekeurd moeten worden", vinden de Sporza-analisten.

  Video player inladen ...

  Bij de 1-1 van Spanje tegen Portugal scoorde Diego Costa nadat hij eerst Pepe omver gebeukt had. Commentator Filip Joos en de analisten in de Sporza-studio konden niet begrijpen dat de VAR het doelpunt lieten passeren.

   

  "Dit is een duidelijke overtreding van Costa. Hij zet zijn ellebooeg op de keel van Pepe, waardoor die de bal niet kan wegkoppen", vindt Franky Van der Elst.

   

  "Dit is een clear error van de scheidsrechter, dat moeten ze in dat busje toch ook zien? Misschien zitten ze daar wel met enkele mensen te veel. Met minder mensen kom je makkelijker tot een eenduidig besluit."

   

  Ondanks zijn Spaans bloed was Yannick Ferrera het volmondig eens met Van der Elst. "Tenzij een elleboog in de keel tegenwoordig mag is dit een duidelijke fout. En dan zijn er 4 mensen die daar naar kijken..."