Ramos: "We zijn hier net op een begrafenis"

  Sergio Ramos.

  Sergio Ramos kreeg heel wat vragen over de trainerswissel bij Spanje.

  Nog voor de eerste wedstrijd op het WK werd Julen Lopetegui de laan uitgestuurd bij Spanje en vervangen door Fernando Hierro. Aanvoerder Sergio Ramos stelde de buitenwereld gisteren gerust op een persconferentie. "We zijn klaar voor de wedstrijd tegen Portugal."

  "We gaan nog altijd vol voor de wereldtitel"

  Lopetegui kreeg zijn ontslag nadat hij voor Real Madrid tekende zonder de Spaanse voetbalbond op de hoogte te brengen. De spelersgroep wilde met hem nog het WK afwerken, maar bondsvoorzitter Luis Rubiales besliste daar anders over en stelde sportief directeur Fernando Hierro aan als bondscoach.

   

  Sergio Ramos, de aanvoerder van het team, reageerde gisteren op de persbabbel op de trainerswissel. "Ik zou deze persconferentie graag beginnen met een glimlach", zei Ramos. "We zijn hier precies op een begrafenis. En dat terwijl ons WK morgen begint."

   

  "De spelersgroep is er klaar voor en toont geen gelatenheid. We zijn klaar voor de wedstrijd tegen Portugal. Voor ons blijft het allemaal bij het oude. We gaan nog altijd vol voor de wereldtitel. 

  We zijn klaar voor de wedstrijd tegen Portugal. Voor ons blijft het allemaal bij het oude. We gaan nog altijd vol voor de wereldtitel. 

  Sergio Ramos

  "Dit gaat ons juist sterker maken"

  "Persoonlijk vind ik dit wel een moeilijk moment", geeft Ramos toe. "Maar ik hou mijn vragen voor mezelf. Ik kan jullie verzekeren dat zulke problemen ook opportuniteiten bieden om nog verder te groeien als groep."

   

  "Dit gaat ons juist sterker maken. We moeten als groep ook proberen te genieten van dit WK. Want als het gedaan is, is het weer vier jaar wachten op een nieuwe kans op de wereldtitel."

  Fernando Hierro en Sergio Ramos.

  Fernando Hierro en Sergio Ramos kunnen nog lachen.