• home
 • video
 • pas verschenen

  Cartoon Charlie Hebdo met Simona Halep wekt Roemeense woede op

  Simona Halep won nog maar pas haar 1e Grand Slam in Parijs

  Simona Halep won nog maar pas haar 1e Grand Slam in Parijs

  Een cartoon van het Franse satirische magazine Charlie Hebdo heeft heel wat opschudding veroorzaakt in Roemenië. Simona Halep, kersvers Roland Garros-winnares, werd op de cartoon afgeschilderd als een leurder in oud metaal. Halep zelf vond zichzelf "niet in de positie om te reageren".

  Franse ambassadrice: "Cartoon vertegenwoordigt publieke opinie niet"

  Charlie Hebdo publiceerde gisteren de gewraakte cartoon. Daarop staat Halep, die net Roland Garros in de wacht had gesleept, met haar trofee te zwaaien terwijl ze "oud ijzer, oud ijzer" roept.

   

  In Roemenië veroorzaakte de cartoon flink want hetze, want de Franse ambassadrice Michele Ramis werd er zelfs op het matje geroepen. Zij beriep zich op "de vrijheid van meningsuiting en de vrije pers", en verkondigde dat de cartoon "allesbehalve de Franse publieke opinie vertegenwoordigde".

   

  Halep zelf liet de cartoon niet aan haar hart komen. De Roemeense nummer 1 op de wereldranglijst kreeg na haar winst in Parijs nog een heldenontvangst, en vond zichzelf "niet in de positie om te reageren."

  De cartoon van Charlie Hebdo ziet er zo uit