• home
 • video
 • pas verschenen

  "Denk dat Kompany en Vermaelen er in laatste groepsmatch zullen staan"

  Michy Batshuayi is zonder twijfel de Rode Duivel met de breedste glimlach. "Ik ben gewoon zo gelukkig dat ik na mijn blessure toch hier ben. De dokters hadden gezegd dat dat niet mogelijk was, nu voel ik dat ik in vorm ben."

  "Ik hoop dat ik kan tonen wat Batshuayi kan"

  "Ik heb nog niet het gevoel dat ik op een WK ben. Dat zal pas komen bij de eerste match en bij mijn eerste minuten op het veld", vertelde Batshuayi na de tweede training in Rusland. "Het was een stevige training, maar ik voel me goed. Ik ben echt in vorm."

   

  Enkele maanden geleden zag het er nochtans heel slecht uit voor Batshuayi. "De dokters hadden echt gezegd dat ik het WK niet zou halen. Ik heb geweend, maar ze hebben mij snel getroost. Ik ben hard blijven werken. En nu ben ik hier. Ik ben echt gelukkig. Het gaat goed, dat zag je ook in de oefenmatchen."

   

  Op welke rol hoopt Batshuayi dit WK? "Alle 23 Duivels hopen op een basisplaats. Ik ook. Dat is normaal. Die concurrentie is goed. We moeten het de coach zo moeilijk mogelijk maken. Ik hoop dat ik me kan tonen. Dit is het mooiste toneel ter wereld."

   

  In principe is Batshuayi eigenlijk de tweede in rang, achter Romelu Lukaku. Hoe is de band met Lukaku? "We kennen elkaar al lang. We hebben dezelfde honger en hetzelfde doel: zo veel mogelijk scoren als we op het veld staan. We staan ook allebei positief in het leven. Of we Playstation spelen? Nee, hij speelt NBA, ik meer Fortnite."

  "Kompany is de echte kapitein"

  Batshuayi is niet de enige die in de voorbereiding nog sukkelde met een blessure. Heeft de spits nieuws over Kompany en Vermaelen? "Ik heb er vertrouwen in. In Tubeke waren ze al aan het lopen. Het zijn twee sterke spelers die heel belangrijk zijn. Hopelijk zijn ze er snel bij."

   

  "Ik heb met hen gesproken en ik denk dat ze er in de eerste groepsmatchen nog niet zullen zijn, maar dat het vanaf Engeland wel zal gaan. Dus het is aan ons om in die eerste matchen het werk te doen."

   

  "Kompany is voor mij en de andere spelers de echte kapitein. Dat komt door zijn ervaring, hij zit al lang bij de Rode Duivels. Hij heeft een fantastisch parcours afgelegd. Hij wil iedereen helpen: de nieuwelingen en de ervaren jongens. Er zitten zelfs nog meer leiders in de groep: ook Jan Vertonghen mag je daarbij rekenen. Ze nemen allemaal hun verantwoordelijkheden op."

  "Bij een club als Dortmund kan je heel lang blijven"

  Wat zijn de sportieve plannen van Batshuayi na het WK? "Toen ik bij Chelsea vertrok was ik daar ook topschutter. Maar ik kreeg niet genoeg speelminuten. Ik was heel gelukkig bij Dortmund. Of dat een club is waar ik heel mijn leven zou kunnen spelen? Ja, het is er fantastisch. De supporters zijn super. Maar ik kan ook terug naar Chelsea. Nu telt het WK. Dan zie ik wel."