• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Bij Standard moet ik hetzelfde doen als bij Club Brugge"

  Preud'homme is de opvolger van Sa Pinto bij Standard.

  Preud'homme is de opvolger van Sa Pinto bij Standard.

  Michel Preud'homme staat al te popelen om Standard naar successen te loodsen in de Jupiler Pro League. "Maar toen Standard beter begon te spelen, wou ik me terugtrekken", zegt de opvolger van Sa Pinto in een gesprek met Standard-tv.

  Preud'homme: "Heb Venanzi gezegd dat hij van mening mocht veranderen"

  Het is vooral door Standard-voorzitter Bruno Venanzi (foto onder) dat Preud'homme teruggekeerd is naar Standard. "Venanzi heeft er veel tijd en energie in gestoken om me te overtuigen om terug te keren. Dat was in een periode dat Standard het jammer genoeg niet goed deed", zegt Preud'homme.

   

  "Op het moment dat ik gezegd heb dat het project me interesseerde en dat ik het wou doen, deed Standard het nog altijd niet goed. Dat was in het begin van het jaar. Daarna ging het veel beter. Gelukkig, want het is beter om bij een club te komen die geplaatst is voor Europa en herleeft."

   

  "Door de successen heb ik Standard wel meerdere keren voorgesteld om me terug te trekken. Ik zei Venanzi: “Als je van mening verandert en een andere weg wil opgaan, is er voor mij geen enkel probleem."

   

  "Ik heb Venanzi dat meerdere keren gezegd, maar hij zei telkens: “Ik weet waar ik naartoe wil met de club en ik heb jou daarbij nodig.”

  "Dit is wellicht mijn laatste project"

  De missie van Preud'homme is duidelijk. "Stabiliteit creëren bij Standard. Dat was trouwens ook mijn doelstelling bij Club Brugge en dat is me daar gelukt", zegt Preud'homme.

   

  "Door mijn leeftijd en mijn driedubbele functie zal dit wellicht mijn laatste project zijn. De dag dat het tijd is om te stoppen als trainer, zal ik andere functies hebben binnen de club."

  Bekijk het gesprek met Preud'homme