• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar: "Ik wil de schande van Belo Horizonte uitwissen"

  Toen vier jaar geleden het WK in Brazilië startte, mikte het thuisland op niets minder dan de wereldtitel. Het draaide anders uit. De halve finale tussen Brazilië en Duitsland eindigde met een 7-1 zege voor die Mannschaft op een nachtmerrie voor de Goddelijke Kanaries. Neymar, die toen geblesseerd moest toekijken, wil in Rusland "de schande van Belo Horizonte uiwissen".

  "Met mij op het veld had de uitslag er anders uit gezien"

  "Hopelijk kunnen we wraak nemen. Het is tijd om de pagina van het WK in 2014 om te slaan", verklaart Neymar.

   

  "Zeker in een mogelijk duel met Duitsland willen we ons blazoen oppoetsen. Ik zou graag die halve finale nogmaals willen spelen, met mij op het veld dan."

   

  "Volgens mij zou de uitslag anders geweest zijn, daar ben ik eigenlijk zeker van. Maar het noodlot heeft er met mijn blessure anders over beslist."

  Knie in onderrug

  In de kwartfinales op het WK van 2014 raakte Neymar geblesseerd in het duel tegen Colombia. Zuniga plantte zijn knie in de onderrug van het Braziliaanse godenkind. Neymar hield er een gebroken ruggenwervel aan over.

   

  Brazilië opent het toernooi zondag tegen Zwitserland. Nadien treft de Seleção in groep E nog Costa Rica (22/06) en Servië (27/06).