• home
 • video
 • pas verschenen

  Minister: "Marokko is kandidaat-organisator voor het WK 2030"

  De VS, Canada en Mexico haalden het gisteren van Marokko voor het WK 2026.

  Gisteren verloor Marokko de verkiezing voor het WK 2026 tegen United 2026.

  Marokko laat het hoofd niet hangen en blijft proberen om het WK naar Noord-Afrika te halen. Eén dag na de verloren verkiezing voor de organisatie van het WK 2026 zegt de minister van Sport dat Marokko kandidaat is voor de organisatie van het WK 2030.

  Gisteren kon het bid van Mexico het FIFA-congres in Moskou niet afdoende overtuigen, waardoor de organisatie van het WK 2026 naar de VS, Canada en Mexico ging.

   

  De Marokkaanse delegatie had niet veel tijd nodig om de teleurstelling door te spoelen. Vandaag verklaarde minister van Sport Rachid Talbi Alami dat Marokko "in opdracht van koning Mohammed VI een kandidatuur zal indienen voor het WK 2030."

   

  Al zal Marokko ook de organisatie van dat WK niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen, want met Engeland zal het Noord-Afrikaanse land misschien af moeten rekenen met geduchte concurrentie.

   

  Als Marokko er in slaagt de organisatie van het WK 2030 naar zich toe te trekken, zou dat slechts de 2e keer zijn dat een Afrikaans land het WK mag organiseren, na Zuid-Afrika in 2010.

  Marokko plant een 6e poging om een WK binnen te halen