• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gisteren was somberste dag sinds dood van mijn moeder, vandaag de mooiste"

  Julen Lopetegui en Florentino Perez (r)

  Een dag na zijn opmerkelijke ontslag als bondscoach van Spanje is Julen Lopetegui voorgesteld als nieuwe trainer van Real Madrid. Voorzitter Florentino Perez haalde uit naar de Spaanse bond. "Hun reactie was buiten proportie", vindt Perez.

  Julen Lopetegui had donderdagavond in Rusland moeten zijn om de WK-wedstrijd van Spanje tegen Portugal voor te bereiden, maar daar besliste de Spaanse bond gisteren dus anders over. Nadat uitgelekt was dat Lopetegui de nieuwe trainer van Real Madrid zou worden, werd hij prompt ontslagen als bondscoach.

   

  En zo sprak Lopetegui donderdagavond toch de pers toe. Niet in Rusland als bondscoach van Spanje, maar wel in Madrid als kersverste trainer van Real. "Gisteren was de meest trieste dag sinds de dood van mijn moeder, vandaag is de mooiste dag", vertelde de 51-jarige Spanjaard.

   

  "We zijn ervan overtuigd dat we alles op een eerlijke en duidelijke manier gedaan hebben. De bondsvoorzitter had anders moeten reageren, maar daar kan ik niks aan veranderen. Ik ben heel trots op de nationale selectie van Spanje en ben er zeker van dat dat zo zal blijven. Ze zijn goed voorbereid naar het WK getrokken en krijgen een prachtige kans om wereldkampioen te worden."

  "Ronaldo moet bij Real Madrid spelen"

  "Bondscoach zijn van de nationale ploeg en het WK winnen, is het hoogste dat er is", ging Lopetegui voort. "Maar nu ben ik coach van Real Madrid en de Champions League, de competitie en alle titels winnen is ook het hoogste."

   

  Lopetegui sprak zich ook uit over Cristiano Ronaldo, die na de Champions League-finale mist spuide over zijn toekomst bij Real. "Ronaldo is de speler die ik aan mijn zijde wil hebben. De beste speler ter wereld moet bij Real Madrid spelen."

  Perez: "Reactie van bond was buiten proportie"

  Real-voorzitter Florentino Perez kwam nog terug op de opvallende timing waarop zijn club de naam van de nieuwe trainer bekendmaakte. "We wilden transparant zijn voor de start van het WK en lekken vermijden", legt Perez uit.

   

  "Maar er is geen enkele reden waarom Julen morgen niet op de bank van de Spaanse nationale ploeg zou kunnen zitten. Zijn ontslag was buiten proportie en niet correct."