• home
 • video
 • pas verschenen

  Monstertransfers Neymar en Mbappé hebben (nog) geen gevolgen voor PSG

  PSG heeft de regels van de Financial Fair Play (FFP) niet overtreden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Europese voetbalbond UEFA, maar PSG wordt "in de gaten gehouden".

  De monstertransfers van Neymar en Kylian Mbappé deden de alarmbellen afgaan bij de UEFA.  Er werd een onderzoek geopend naar de financiële handel en wandel van de Parijse club.

   

  Vooral de transfer van Kylian Mbappé deed de wenkbrauwen fronsen. De jongeling van Monaco werd gehuurd, met een aankoopverplichting ter waarde van 180 miljoen. Dat voedde de speculatie dat PSG de financiële regels probeerde te omzeilen.

   

  Maar een onderzoek van de UEFA heeft niets verdachts aan het licht gebracht. PSG moet wel nog voor 60 miljoen euro aan spelers verkopen, want anders kunnen er nog sancties volgen. De UEFA houdt PSG "nauwlettend in de gaten", want de boekhouding van 2018 is nog niet afgesloten.