• home
 • video
 • pas verschenen

  Paulinho: "Brazilië is beter voorbereid dan 4 jaar geleden"

  Paulinho bij Brazilië

  "Op alle vlakken zijn we nu beter voorbereid dan in 2014."

  Vier jaar geleden werd Brazilië in de halve finales in eigen land vernederd door Duitsland. Nu is het land beter voorbereid denkt Barcelona-middenvelder Paulinho. "We hebben meer vertrouwen dan toen."

  Paulinho begint met Brazilië aan zijn tweede WK. Vorige keer eindigde het sprookje in eigen land met een 7-1-pandoering in de halve finales. Zondagavond beginnen ze tegen Zwitserland aan hun zoektocht naar een zesde wereldtitel.

   

  "We hebben meer vertrouwen dan vier jaar geleden", opende Paulinho zijn persconferentie. "Alles loopt beter. Brazilië is op alle domeinen beter voorbereid dan tijdens het vorige WK. We hebben op de vorige Wereldbeker veel geleerd."

   

  Brazilië verloor slechts één keer in hun laatste 21 duels. "We hebben de voorbije vier jaar geprobeerd het verleden aan de kant te zetten. We krijgen een nieuwe kans en willen het beter doen. Dat is het mooie aan voetbal, dat er altijd opnieuw een nieuwe kans volgt."

   

  Het Braziliaans elftal is een mix van ervaring en jong talent. "En dat is perfect zo. Zelf speel ik mijn tweede WK en heb ik iets meer ervaring. Maar iedereen in ons team brengt iets bij."