• home
 • video
 • pas verschenen

  Iraniërs blootvoets op WK? Nike weigert hen schoenen te geven

  Iran

  De Iraanse selectie zal geen Nike-schoenen dragen op het WK.

  Het Amerikaanse bedrijf Nike mag de Iraanse spelers geen schoenen leveren. Dat heeft alles te maken met de sancties die Donald Trump heeft afgekondigd tegen Iran. De Iraanse bondscoach Queiroz is misnoegd.

  Iran komt op het WK uit in groep B, waar het het zal opnemen tegen Marokko, Spanje en Portugal. De Iraniërs zullen de velden in Rusland alvast niet betreden met schoenen van Nike.

   

  "Als Amerikaans bedrijf kunnen we de spelers van Iran geen schoenen leveren", zegt Nike. De boycot komt er nadat de Amerikaanse president Donald Trump uit de Iran-deal gestapt was en zware economische sancties tegen het land aangekondigd had.

   

  De boycot is bij Iraans bondscoach Carlos Queiroz in het verkeerde keelgat geschoten. "Persoonlijk vind ik het een onnodig statement. Iedereen kent de sancties. Ze moeten hun excuses aanbieden, want deze arrogante houding tegenover 23 jongens is absoluut belachelijk en onnodig."

  De sanctie viel niet in goede aarde bij iran: