• home
 • video
 • pas verschenen

  Bryan Ruiz: "België heeft kwaliteiten om tot einde WK mee te draaien"

  Bryan Ruiz viert.

  Ruiz scoorde de 0-1.

  0 / 0

  Bryan Ruiz, ex-AA Gent, maakte gisteren de openingstreffer, maar ging dan met Costa Rica kopje onder tegen de Rode Duivels. Hoe schat hij de kansen van België in op het WK? "De Belgen kunnen zo ver raken als ze zelf willen."

  "Het was leuk om nog eens in België te zijn", vertelde Ruiz na de oefenpartij, "maar het resultaat vanavond was iets minder fijn. De eerste helft was goed voor beide teams. Wij maakte ook het eerste doelpunt, maar België scoorde dan snel twee keer en zo kreeg het veel vertrouwen."

   

  "In de tweede helft werd het dan snel 3-1 en dan was het voorbij voor ons. We trekken niet met een opperbest gevoel naar Rusland. We hebben nog een week om klaar te zijn voor ons eerste groepsduel tegen Servië."

   

  Heeft België indruk gemaakt op Ruiz? "Het is een fantastische ploeg met heel veel individueel talent. Eden Hazard was outstanding. Het is moeilijk om van zijn klasse te genieten als je zelf de tegenstander bent, maar hij is diegene die ons vandaag heeft genekt. Hij liep zo makkelijk door ons middenveld en onze verdediging en creëerde veel kansen. Lukaku scoorde twee keer en ook De Bruyne was goed."

   

  "Wat de Rode Duivels kunnen in Rusland? Ze kunnen zo ver raken als ze zelf willen. Ze hebben de kwaliteit en de ervaring. Ik ben vrij zeker dat ze bij de laatste 16 zullen zijn, daarna heb je altijd een tikkeltje geluk nodig. De Rode Duivels hebben de kwaliteiten om tot het einde van het toernooi mee te draaien. Ik wens ze het beste."

   

  Bekijk nog eens het doelpunt van Bryan Ruiz