• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe sterke man van KVM: "Promotie moet, maar wordt geen sinecure"

  Somers

  Somers wil meteen weer promoveren naar 1A.

  "KV Mechelen wil zo snel mogelijk weer in 1A spelen." Dat zegt hoofdaandeelhouder en bestuurslid Olivier Somers bij het begin van de voorbereiding van KVM op een nieuw seizoen, weliswaar in 1B. "We kunnen van een mislukking spreken als we in 1B geen kampioen worden."

  "Zo snel mogelijk weer naar 1A"

  KV Mechelen is al aan de voorbereiding op volgend seizoen begonnen en de ambities kunnen niet duidelijker zijn. "Wij willen kampioen spelen", klinkt het uit de mond van bestuurslid Olivier Somers. "Al zal dat geen sinecure zijn."

   

  "We willen zo snel mogelijk weer naar 1A, waar we thuishoren. Maar er zijn weinig ploegen die na 1 jaar in 1B meteen weer naar 1A promoveerden."

   

  "We zijn dan wel een aantal belangrijke spelers kwijt, maar daartegenover hebben we ook een aantal spelers aangetrokken zoals Berrier en De Camargo. We hopen dat die jongens ons de nodige ervaring en kwaliteit bijbrengen en ons opnieuw naar 1A kunnen loodsen."

   

  "Al blijven we ook inzetten op de jeugd en hopen we dat een paar van onze jonge gasten doorbreken. Een mix van jeugd met die nieuwe ervaren spelers moet ons de promotie opleveren."

   

  De spelers van KVM zijn al begonnen met hun voorbereiding

  De spelers van KVM zijn al begonnen met hun voorbereiding

  "Professionalisering van de club is zeer belangrijk"

  KV Mechelen lijkt de komende jaren voornamelijk in te zetten op een verdere professionalisering. "We blijven voortbouwen aan onze club", zegt Somers.

   

  "Onze professionalisering verloopt op twee gebieden. Enerzijds willen we op sportief vlak stappen vooruit zetten door een betere monitoring van de spelers, extra begeleiding alsook de uitbouw van onze staf."

   

  "Anderzijds proberen we ons ook op commercieel vlak verder te professionaliseren. Zo willen we meer sponsors aantrekken met grotere budgetten en grotere namen. En dat lukt voorlopig zeer goed. Qua sponsorgelden zitten we boven het bedrag van vorig seizoen. Al zijn de tv-gelden natuurlijk wel een pak geslonken." 

  "Het dagelijkse voetbal draait om budgetten en middelen genereren"

  KV Mechelen is, ondanks de degradatie naar 1B, nog steeds van plan zijn stadion uit te breiden. Er zullen nieuwe skyboxen komen en businesstribunes. Maar gaat dit alles niet ten koste van het familiale karakter van de club?

   

  "De supporters worden zeker niet vergeten. Ook voor hen brengen we enkele verbeteringen aan. Zoals een nieuwe hoofdtribune, maar ook verwarmde zalen en een mooier supporterscafé in het stadion."

   

  "Maar je moet natuurlijk realistisch zijn. In het dagelijkse voetbal draait het voornamelijk om budgetten en middelen genereren. Je hebt die middelen nodig om een degelijke ploeg op de been te brengen. De supporters begrijpen dat wel."

  Het volledige interview met Somers: