• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Dendoncker en Tielemans zullen morgen speelminuten krijgen"

  Roberto Martinez.

  Martinez wil Dendoncker en Tielemans aan het werk zien.

  België sluit morgen zijn WK-voorbereiding in eigen land af met een uitzwaaimatch tegen Costa Rica. Bondscoach Roberto Martinez liet een dag voor de match al een beetje in zijn kaarten kijken. "Ik wil Tielemans en Dendoncker zien spelen. Ook Boyata heeft nog meer minuten nodig."

  Tijdens de voorbereiding kregen Youri Tielemans en Leander Dendoncker nog geen speelminuten, maar daar komt tegen Costa Rica zeker verandering in. "Ik wil die twee spelers zeker zien morgen. Ook Boyata wil ik nog meer minuten geven. Ciman? Hij is altijd klaar om het team te helpen. Dat heeft hij laten zien tegen Egypte, maar ik weet niet of hij morgen start."

   

  "We zullen zeker niet met 4 achteraan spelen. De spelers kennen dat systeem en weten wat ze moeten doen. Het is net een goeie test om tegen een team als Costa Rica met 3 verdedigers te spelen." 

   

  Heeft de bondscoach nog nieuws over de blessures van Kompany en Vermaelen? "Neen. We bekijken dat niet dag per dag. Ze werken hard en zijn heel gemotiveerd. Ze dragen hun steentje bij aan het team. Maar ik bekijk het pas over vier dagen. 24 uur voor de match tegen Panama zal ik meer nieuws hebben. Dan pas kan ik iets zeggen over hun rol."

  Er is geen nieuws over Kompany en Vermaelen. Pas 24 uur voor de match tegen Panama kan ik zeggen wat hun rol wordt op het WK.

  Roberto Martinez

  "Tunesië kan een van de verrassingen van het toernooi worden"

  Is het resultaat morgen tegen Costa Rica belangrijk? "Het gaat vooral over onze prestatie. Wat we laten zien op het veld is essentieel. Tegen Egypte waren we al scherp, nu moet het nog scherper. Ook defensief moet het goed staan."

   

  "Het wordt een heel andere match. Costa Rica heeft veel ervaring en speelt heel dapper. Ze zetten hoog druk en hebben veel goeie aanvallers. Ze zullen ons uit onze comfortzone halen en onze tactiek op een andere manier testen."

   

  "Het is een goeie test voor Panama. Zuid-Amerikaanse teams spelen zonder angst. Aan die mentaliteit moeten we wennen."

   

  De bondscoach keek gisteren ook naar het oefenduel tussen Spanje en tegenstander Tunesië. "De prestatie van Tunesië was geen verrassing voor mij en het was ook geen toeval. De Tunesiërs verdienden eigenlijk om te winnen. Ze dwongen Spanje hun systeem te veranderen aan de rust. Tunesië kan een van de verrassingen van het toernooi worden."